Savjetovalište za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine

U okviru obilježavanja Tjedna promicanja tjelesne aktivnosti u Međimurskoj županiji (MOVE Week) te najave obilježavanja Svjetskog dana srca, iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pozivaju vas da im se pridružite na Danu otvorenih vrata Savjetovališta za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine i debljine koji će se održati 24.09.2015. godine u Predavaoni zdravstvenog odgoja.

Program:

8.00-9.00 Grupa za nordijsko hodanje 9.00-10.00 Grupa podrške osobama u tretmanu Savjetovališta
10.00-11.15 Prezentacija rada Savjetovališta zainteresiranim korisnicima
11.30 Promocija publikacije “Uspješne priče- Savjetovalište za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine i debljine” i predstavljanje letka “Savjetovalište za prevenciju i tretman prekomjerne tjelesne težine i debljine u školske djece i mladih” uz konferenciju za medije.

U predstavljanju publikacije i letka uz autore uspješnih priča i stručnih tekstova sudjelovat će i: prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica Zavoda Renata Kutnjak Kiš, dr.med., voditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo i voditeljica Savjetovališta mr.sc. Narcisa Slugan, dr.med., voditeljica Djelatnosti školske medicine i dr.sc. Danijel Jurakić, prof., Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Suočavajući se s rastućim problemom debljine u dječjoj i odrasloj dobi i sve češćim razvojem kroničnih bolesti povezanih s debljinom, a koje značajno narušavaju kvalitetu života, pisanim materijalima koje predstavljaju žele podsjetiti da je uz tretman debljine nužno provoditi i programe primarne prevencije, odnosno, još intenzivnije promicati zdrave stilove života od najranije životne dobi, u čemu je neizostavna uloga zdravstvenog sektora, ali i obitelji i cijeloga društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije