FOTO: Vatrogasci Male Subotice dokazali i pokazali svoju spremnost

>> FOTO: Vatrogasci Male Subotice dokazali i pokazali svoju spremnost

U petak 18. rujna na jezeru Trate, DVD Mala Subotica održao je operativnu vježbu spremnosti. Na poziv zapovjednika DVD-a Mala Subotica – Miroslava Kocijana odazvalo se 18 operativnih vatrogasaca od ukupno 24 i to preko SMS poruka od strane OVC-a JVP-a grada Čakovca.

Osim 18 operativnih članova na vježbu je došlo još 5 članova koji su čuli sirenu na navalnom vozilu. Sirena na Domu kulture se nije palila gdje zapovjednik dodaje da bi na intervenciju (vježbu) došlo još minimalno 10-ak članova. Vježbom se željelo provjeriti odaziv operativnih članova na vježbovnom mjestu, te provjera vremena izlaska.

Uz to odradila se praktična nastava obuke operativnih članova: isprobala se oprema, a gasilo se s “B” mlazom, visokotlačnim mlazom i 2. vrste mlaznica lake pjene i 1. srednje teške pjene. Na vježbi se pojavio i Željko Glad kao predsjednik DVD-a Palovec uočivši dim i misleći da gori kod Haix-a. Mještani koji su čuli sirenu na vozilu i došli su promatrati vježbu. Vatru je zapalio predsjednik DVD-a Mladen Jelenić.

Cilj vježbe je u potpunosti uspio:

– provjera vremenskog odaziva – oko 6 minuta trebalo je od dobivanja SMS poruke do dolaska na intervenciju, dolaska 12-torice vatrogasaca u roku od 5 minuta te plus još 6-orice u roku od 12 minuta,
– provjera ispravnosti opreme, taktika gašenja požara
– i odrađena je praktična nastava operativnih članova.

Vježbu su u tajnosti pripremili predsjednik Mladen Jelenić i zapovjednik Miroslav Kocijan. Zapovjednik je bio zadovoljan odazivom operativnih članova pogotovo ako se u obzir uzme da je dio članova na radnom mjestu te je analizu načina odaziva ostavio za zapovjedništvo. Na kraju vježbe vatrogasci su pripremili mali domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije