Udruge MIS i MIK pokrenule projekt osposobljavanja djece za programiranje

Udruge MIS i MIK pokrenule su projekt u kojem nastavljaju s osposobljavanjem djece iz područja računalnog programiranja s naglaskom na računalne algoritme i web tehnologije, a što su jedna od najtraženijih znanja u poslovnom svijetu.

Na tržištu kronično nedostaje programera, a prema istraživanjima problem će biti još izraženiji u nadolazećim godinama. Također, programerski posao je jedan od najbolje plaćenih poslova.

Kako bi mlađe generacije u budućnosti ostvarile uspjeh u svojoj karijeri, želja organizatora je od najmanje dobi pripremiti djecu kako bi postali vrhunski stručnjaci u najzahtjevnijem informatičkom zanimanju – programiranju. Cilj projekta je naučiti mlade programirati od početnih koraka pa sve do svjetski najtraženijih programerskih jezika poput C++ i Jave, kao i raditi u najprestižnijim web tehnologijama.

Osim toga, želja im je pripremiti djecu za najzahtjevnija informatička natjecanja (HONI i Infokup). Rezultati koje postižu govore mnogo o kvaliteti (višestruka prva mjesta na državnoj razini u daleko najtežoj kategoriji – algoritmi).

Više informacija saznajte na stranicama http://www.udruga-mis.hr/zelim-biti-programer/.

Upisi traju do kraja mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije