Održano predstavljanje programa ‘Želim biti programer’

U subotu, 10. rujna 2016. održano je u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja javno predstavljanje programa rada udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurskog informatičkog kluba Čakovec (MIK).

Posjećenost je bila iznad očekivanja, što samo pokazuje interes roditelja i djece za STEM programima za djecu i mladež. Nakon uvodnog pozdrava predsjednika udruge MIS Dejana Drabića, sve prisutne je pozdravila Sana Đukes ispred Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje upoznavši posjetitelje značajem centra za razvoj tehnoloških tvrtki te naglasila potporu ovome projektu.

Po prvi puta predstavljeni su i predavači udruga, Dejan Drabić, mag. inf., Miljenko Blažeka, prof.,Viktor Lazar, mag. inf., Matija Novak, mag. inf., Renato Železnjak, mag. inf. i Darinka Drabić, prof.

Prisutnima su predavači pojasnili detalje svakog pojedinog tečaja programa te savjetovali sve zainteresirane koji tečajevi su najbolji za dijete te koji su principi rada i suradnje s roditeljima i djecom, a sve u cilju da polaznici postignu što bolji uspjeh.

STEM obrazovanje je od iznimne važnosti. Osim vrsnih predavača i iznimnih programa rada, ono što dodatno privlači roditelje, vjerujemo, jesu iznimno prihvatljive cijene (participacija). Tako, cijena koštanja najskupljeg programa kroz cijelu školsku godinu od cca 70 školskih sati iznosi tek 960 kn, dok postojećeg člana tek 800 kn. K tome, participaciju roditelji plaćaju na mjesečnoj razini, dok je članarina udruga godišnja i iznosi svega 50 kn. Ujedno, polaznik dodatnog tečaja ima značajan popust, kao i drugi član obitelji.

Udruge MIS i MIK su neprofitne organizacije civilnog društva i glavni cilj su im napredak djece i mladeži. Projekt ‘Želim biti programer’ prijavljen je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, pa u slučaju prolaska na natječaju, iznose ćemo ili sasvim ukinuti ili će oni biti tek simbolični, obzirom na vlastito sufinanciranje.

Udruge MIS i MIK ekipno bilježe u državi treće mjesto (HONI), dok su pojedinačno osvojili na natjecanjima tijekom protekle školske godine slijedeće značajnije uspjehe:

INFOKUP 2016.

– 1. mjesto Martin Josip Kocijan, 8. razred
– 2. mjesto Vedran Cifrek, 7. razred
– 5. mjesto Matija Bujanić, 5. razred
– 7. mjesto Leo Stričak, 5. razred
– 7. mjesto Mihael Pristav, 8. razred

Hrvatsko otvoreno natjecanje informatičara (HONI)

– 1. mjesto Martin Josip Kocijan, 8. razred
– 2. mjesto Matija Bujanić, 5. razred
– 3. mjesto Vedran Cifrek, 7. razred
– 3. mjesto Stjepan Požgaj, 4. razred Gimnazija Josipa Slavenskog
– 6. mjesto Jurica Horvat, 2. razred Gimnazija Josipa Slavenskog

Juniorska hrvatska olimpijada

– 2. mjesto Martin Josip Kocijan.

Posebnost su programi Web tehnologija i Internet stvari (za naprednije osnovnoškolce i srednjoškolce) te Programiranje za srednjoškolce (razvoj softvera korištenjem Visual Studio 2015 alata i C# jezika). Za one najmlađe (od 2. do 4. razreda osnovne škole) to je Moj prvi program, kojim djeca na zabavan i intuitivan način ulaze u svijet programiranja i robotike.

Još uvijek nije kasno da upišete svoje djete, a sve informacije i obrazac za online prijavu (upis) nalaze se na web stranici www.udruga-mis.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije