Projekt “Za sretnu obitelj” obradovao 215 djece iz Međimurja

>> Projekt “Za sretnu obitelj” obradovao 215 djece iz Međimurja

Sudjelovanje potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić na početnoj konferenciji projekta “Za sretniju obitelj” održanoj 01. rujna u zgradi Scheier dodatno je potvrdilo i odalo priznanje uspješnosti suradnje Ministarstva i Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Na samoj konferenciji ministrica je posebno istaknula kvalitetu projekata i programa Društva koji nailaze na pozitivan odaziv ministarstva i njihovu vrijednost u ostvarivanju ravnopravnosti osoba s invaliditetom. Naime, različitim projektima Društva, Ministarstvo je kroz protekle četiri godine dalo podršku u vrijednosti više od 2.800.000,00 kn. Za ovu godinu je ugovoreno 790.000,00 kn.

Posebno je pohvalila provedbu projekta “Za sretniju obitelj” koji je uz poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, usmjeren i na pomoć socijalno ugroženim obiteljima. Obje kategorije društva su istovremeno i najosjetljivije, te im je nužna dodatna podrška za ravnopravnije djelovanje u društvu.

U sklopu projekta je osiguran školski pribor, obuća, oprema za nastavu tjelesno-zdravstvene kulture za 215 djece s teškoćama u razvoju i iz socijalno ugroženih obitelji.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Općina Štrigova i Općina Selnica, a suradnici 19 osnovnih škola s područja Međimurske županije.

Na konferenciji je i ministrica podijelila nekoliko paketa pomoći za prisutnu djecu, kao i prisutni župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. S prvim danima nove školske godine, u svim školama suradnicima na projektu, započela je i dodjela paketa za osnovnoškolce s teškoćama u razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije