Mišel Horvat, najbolji na tečaju protueksplozijske zaštite

U razdoblju od 2. ožujka do 3. srpnja ove godine Mišel Horvat, policijski službenik Interventne jedinice policije PU međimurske pohađao je tečaj protueksplozijske zaštite (prvi dio specijalizacije) u Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Teorijska nastava provedena je u Srednjoj policijskoj školi (smještena u krugu Policijske akademije), dok je praktičan dio proveden u zrakoplovnoj luci Pleso (vojno-zrakoplovnoj bazi), vojnim poligonima Cerovac i Slunj te u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Mišel je tečaj savladao kao najbolji polaznik, te mu je uz Uvjerenje o osposobljenosti, uručena i Pohvalnica o postignutom izvrsnom uspjehu na završnom ispitu.

Tijekom 596 sati teorijske i praktične nastave osposobljen je za delaboraciju, uništavanje i rad s minsko-eksplozivnim sredstavima (formacijskim i improviziranim), planiranje i provođenje protueksplozijskih pregleda, sudjelovanje u prevedbi očevida na mjestu eksplozije, rukovanje prijenosnom i protočnom RTG uređajem, vodenim topom te ostalom priručnom opremom koja se koristi u svrhe protueksplozijske zaštite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije