Završilo Ljeto u Knjižnici i čitaonici Goričan

>> Završilo Ljeto u Knjižnici i čitaonici Goričan

Knjižnica i čitaonica Goričan organizirala je drugi ljetni ciklus besplatnih, kreativnih, zanimljivih i edukativnih radionica za djecu i mlade. Radionice su osmislile i vodile knjižničarke Knjižnice, Sanja Glavak i Jadranka Ivanović.

Dana 3. srpnja 2015. godine započelo je druženje projekcijom filma i igraonicom za djecu. U sklopu projekta “Zelene knjižnice” Hrvatskog knjižničarskog društva prikazan je dokumentarni film “Obrisi održive budućnosti” preko kojeg su djeca i mladi doznali na koje se sve načine može iskoristiti sunčeva energija, energija vjetra i sl. te naučili i podigli svijest o održivom društvu i zaštiti okoliša.

Nakon projekcije filma, ispred Knjižnice je nastala sveopća euforija, gužva i vika. Dvadesetak sudionika radionice pozabavilo se igrama s balonima, špekulama, loptama, pogađanjem poznatih osoba, starom ali dobro znanom igrom “Ide maca oko tebe” te igrom graničara kojom je završilo prvo druženje od ukupno pet predviđenih u drugom ljetnom ciklusu radionica.

U petak, 24. srpnja 2015. godine na drugoj su radionici, uz pomoć drage sumještanke gđe. Verice Gudlin, djeca izrađivala papirnate košarice. Nakon mnogo presavijanja listova, rolanja papira i ljepljenja nastali su prekrasni finalni proizvodi koje su djeca ponijela svojim kućama. – Ovim putem još jednom zahvaljujemo gospođi na odazivu i što je sa sudionicima ove radionice podijelila svoje umijeće, kažu voditeljice radionica.

Dana 31. srpnja. 2015. godine Knjižnica je pretvorena u poligon za utrku s vatenom lopticom. Bilo je zabavno i dinamično slamčicom puhati vatenu lopticu kroz stazu punu prepreka. Osim kreativnih radionica, 7. kolovoza 2015. godine organizirano je i edukativno druženje, kviz “Mi to znamo 2” koji je nastavak prošlogodišnjeg kviza “Mi to znamo”.

Natjecatelji su pokazali svoje opće znanje te je tako kviz prošao u napetoj atmosferi i neizvjesnosti o pobjedniku do samog kraja. Radionica pod nazivom “Knjižnični kišobran” održala se 28. kolovoza 2015. godine. Vrijedne ručice malih slikara temperama su bezlični bijeli kišobran pretvorile u predivni šareni ukras pun duginih boja. Tako je Knjižnica dobila svoj unikatni kišobran.

Kako se klimatološko ljeto bližilo samom kraju završila su zabavna ljetna druženja u Knjižnici i čitaonici Goričan. Zahvaljuju svima na sudjelovanju uz poruku vidimo se dogodine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije