Goričan: Puhačkim koncertom završene ljetne noći na Šuderici

>> Goričan: Puhačkim koncertom završene ljetne noći na Šuderici

U subotu 5.rujna s početkom u 18 sati u Goričanu je Sportskorekreacijska udruga “Prijatelji” na terasi svojeg objekta kod “Šuderice” organizirala puhački koncert kojim se završavaju ” Ljetne noći na Šuderici”.

Udruga “Prijatelji” je najaktivnija udruga u Goričanu, njezini članovi su ovog ljeta organizirali razne sportske i zabavne manifestacije u prostorijama i na sportskom igralištu koji se nalazi na “Šuderici”. Organiziravši ovaj puhački koncert na kojem je nastupio Puhački orkestar Goričan i njihovi gosti Limena glazba Dekanovec, udruga Prijatelji čestita Puhačkom orkestru Goričan na osvojenom trećem mjestu u svojoj kategoriji na Smotri puhačkih orkestara koja se održala u Novom Vinodolskom.

Na početku druženja prisutnima se obratio Zvonimir Lepoglavec -Lepi, predsjednik udruge Prijatelji koji je pozdravio članove oba puhačka orkestra, čestitao na uspjehu i svima zaželio ugodno druženje. Ispred Puhačkog orkestra Goričan prisutnima se obratio Ivan Dominik, predsjednik Puhačkog orkestra Goričan, koji se zahvalio na čestitkama i trudu koji su uložili “Prijatelji” da se organizira ovaj koncert, te se zahvalio prisutnima i prijateljima iz Dekanovca na odazivu na koncert.

U koncertnom djelu prva je nastupila Limena glazba Dekanovec pod ravnanjem voditelja Danijela Požgaja, izveli su desetak prekrasnih skladbi te od prisutne publike dobili veliki pljesak. Nakon njih nastupio je i domaćin pod ravnanjem voditelja Luke Dominika s dvije puhačke postave, prvo su nastupili oni najmlađi a poslije starija postava. Također su izveli desetak pjesama, te su također za svoj nastup nagrađeni velikim pljeskom.

Kako su “Prijatelji” poznati kao dobri domaćini, njihovi kuhari i konobari su za sve prisutne su pripremili odojak sa ražnja , meso sa roštilja kao i piće. Drugo poluvrijeme koncerta prošlo je u ugodnom druženju, sviranju, zabavljanju svih prisutnih. Kao gost iznenađenja stigao je i Mirko Švenda -Žiga koji je otpjevao nekoliko međimurskih pjesama i time dao puhačima potporu u njihovom daljnjem radu.

Slušajući glazbu koju su svirali članovi oba puhačka sastava i vidjevši koliko ima mladih osnovnoškolaca i srednjoškolaca u njihovom sastavu, ovo je za njih sportskim rječnikom bio trening i susret sa glazbenim idolima kao što su ovdje bili prisutni profesori glazbe – Požgaj, Magaš i Dominik te pjevač Mirko Švenda –Žiga.

Ovo je bila lijepa nezaboravna glazbena večer koja je potrebna u svakom mjestu našeg Međimurja za opuštanje od stresnog načina života. Iz razgovora s prisutnima mještanima Goričana na ovom koncertu i druženju na temu o puhačkoj glazbi u Goričanu, prisutni na koncertu i ja došli smo do zaključka da bi se u Goričanu u 2016. godini trebali organizirati ” Dani limene glazbe” koji bi trebali postati tradicijski jer Goričan je između ostalog poznat po limenoj glazbi – bandistima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije