Saniraju se klizišta i kolnici na području Štrigove

Ovih dana pred početak nove školske godine i pred velike poljoprivredne radove, poglavito berbe grožđa i jabuka, intenzivirani su radovi na sanaciji klizišta te obnovi prometnica na području Općine Štrigova. Prema riječima Stanislava Rebernika, načelnika Općine Štrigova radi se na sanacijama klizišta i kolnika koje to čekaju desetak godina.

Ovog trenutka dovršavaju se radovi na dionici Leskovec-Robadje-Vaplenica u dužini od jednog kilometra, a projekt financiraju Općina Štrigova i sami mještani. Pri kraju je sanacija najvećeg klizišta u Železnoj Gori što će stajati 517 tisuća kuna. Sanacija je izvedena novom tehnologijom i materijalima i trebala bi jamčiti dugotrajnu sigurnost i neproklizavanje terena. Općina će platiti 90 posto, a žitelji 10 posto cijene investicije.

Na red dolazi i sanacija klizišta kod obiteljskih kuća Mauko i Škvorc u Grabrovniku, odnosno Železnoj Gori, kod voćnjaka obitelji Novinščak.

Rebernik kaže kako će se rekonstruirati i modernizirati ukupno oko 3,5 kilometara prometnica na štrigovskom području, što je i puno i malo,obzirom na sveukupnu dužinu i oštećenosti prometnica. Ostaje i lokacija Črno Selo i dvije lokacije u Prekopi, što će na red doći prije zime.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije