FOTO: U Držimurec – Strelcu održane Vatrogasne veteranske igre

>> FOTO: U Držimurec – Strelcu održane Vatrogasne veteranske igre

U nedjelju, 30. kolovoza u Držimurec-Strelcu održane su Vatrogasne veteranske igre na kojima su sudjelovale ekipe iz Međimurja (DVD Sveti Juraj na Bregu, DVD Mursko Središće, DVD Donji Kraljevec, DVD Mala Subotica, DVD Sveta Marija, DVD Donja Dubrava, DVD Čakovec, DVD Gornji Kraljevec, DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane i DVD Držimurec-Strelec) te gosti iz slovenskih mjesta Kobilje i Radmožanci.

Sve je započelo mimohodom koji je kroz mjesto krenuo od Vatrogasnog spremišta do Doma kulture. Povorku je pratila Zrinski garda iz Čakovca i Puhački orkestar općine Mala Subotica, a u istoj su bili svi sudionici natjecanja i čelnici Općine Mala Subotica. Kod Doma kulture program je započeo Puhački orkestar općine Mala Subotica svirajući državnu i vatrogasnu himnu.

Prvi se vatrogascima prigodnim riječima obratio predsjednik veterana Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Novak. Odali su počast svim poginulim i umrlim vatrogascima minutom šutnje, a Filip Horvat, član Puhačkog orkestra općine Mala Subotica na trubi je zasvirao “Tišinu”.

Prisutnima su se zatim obratili počasni predsjednik DVD-A Držimurec-Strelec Ivan Horvat i načelnik općine Vladimir Domjanić je gostima poželio dobrodošlicu u tu međimursku općinu. Iz susjedne nam Slovenije među gostima su bili Janez Meolič, predsjednik komisije za veterane Vatrogasne zajednice Lendava i predsjednik komisije za veterane pomurske regije, Novak Antun koji je ujedno i član komisije za povijest Vatrogasne zajednice Slovenije, Šenkov Franc, predsjednik veterana Vatrogasne zajednice Tišina.

Natjecanje su pratili vatrogasni suci Jadranka Sermek – glavni sudac, Sandra Obadić, Ivan Marčec i Dalibor Toplek. Prvo mjesto osvojio je domaćin DVD Držimurec-Strelec, drugo mjesto Sveti Juraj na Bregu, treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Mursko Središće, četvrti su bili članovi DVD-a Donji Kraljevec, a peti DVD-a Mala Subotica.

Pokrovitelji Vatrogasnih veteranskih igara bili su Vatrogasna zajednica Međimurske županije i Općina Mala Subotica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije