SRU ‘Klen’ Držimurec – Strelec: Hoće li ostvariti svoju želju i plan?

U subotu je održana redovita 16. godišnja skupština SRU ‘Klen’ – Držimurec-Strelec. Sjednicu je vodilo radno predsjedništvo: Dejan Horvat, Davor Dodlek – predsjednik i Vlado Dodlek – blagajnik. Za potpisnike zapisnika izabrani su Darko Ciglar i Ivan Sakač. Zapisnik je vodio Vlado Dodlek.

Nakon pročitanih svih izvješća od financijskih do planova za 2016. godinu, članovi i gosti su poveli diskusiju o ribičkom domu. U planu za ovu godinu naglasili su održavanje ribnjaka i okoliša, sanaciju ribičke kućice, nabavu peći i inventara za ribičku prostoriju, sudjelovanje na ribičkom natjecanju te nastavak suradnje sa SSRD Međimurske županije, Općinom Mala Subotica, MO Držimurec-Strelec i sa svim udrugama na području općine.

Jednoglasno su prihvaćena sva izvješća i plan rada za ovu godinu. Predsjednik se požalio na slabi odaziv članova na radne akcije i na mali broj članova. Udruga Klen broji 24 člana.

U sklopu ribnjaka bila je sagrađena drvena kućica i lijepa terasa da se ribiči i gosti mogu skloniti od prejake kiše ili paklenog sunca. Međutim ta drvena kućica godinama je devastirana, paljena, krale su se i otimale daske, lomio se crijep i uništavala društvena imovina. Rukovodstvo je predložilo a skupština prihvatila da se ide na zahvat odnosno da se paljeno i uništavano godinama pokuša ozidati kako bi kućica izdržala nalete pojedinaca koji im uništavaju ribičku imovinu.

Za riječ su se javili i ostali uzvanici: Mladen Lacković ispred MO Držimurec-Strelec, Zoran Lacković ispred DVD-a Držimurec-Strelec, Franjo Mesarić – Frenki ispred SRD “Šaran” Mala Subotica, Željko Hlišć i još neki članovi. Svi su im poželjeli uspješnu realizaciju zacrtanih planova ali i da uspiju sagraditi ribički dom. Mora se reći, prema financijskom izvješću da su jako dobro radili, čuvajući novac i da su pametno gospodarili.

S obzirom da u općini Mala Subotica postoje 4 ribičke udruge i to: SRD “Diver” Sveti Križ, SRD “Linjak” Palovec, SRD “Šaran” Mala Subotica i svi oni imaju riješen ribički dom jedino SRU “Klen” Držimurec-Strelec nema svoje mjesto za okupljanje i prostoriju za druženje. Poželimo im da uspiju i oni riješiti svoj ribički dom uz samo jezero.

Najstariji ribič – Josip Braniša (68)

Josip Braniša (68) je najstariji ribič u udruzi “Klen” Držimurec-Strelec. Cijeli je život radio u GK Čakovec kao građevinski radnik. Pitali smo ga neka kaže koji mu je najveći ulov i riječ dvije o ribičiji. – Meni vam je ribičija više gušt nego strast. Ribič sam od 1990. godine. Radovao sam se kada sam uhvatio na udicu štuku od 3 kilograma a velika želja bi mi bila da uhvatim soma od 20 kilograma. Tada bih valjda bio najsretniji ribič na svijetu – kaže Josip u jednom dahu.

Inače, oženjen je suprugom Marijom s kojom je imao dvije kćeri. – Znate, jako volim fiš paprikaš i pečenu ribu, dok vam moji u prosjeku jedu malo ribe i to većinom one male, papaline – kroz osmijeh govori Josip. U mirovini sam, moram se malo i kretati, a na ribičiji pronađem svoj mir – zaključio je najstariji član Klena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije