VIDEO: Šestog dana Špancirfesta Movits!, Teatar Gavran, bakice…

Program šestog dana Špancirfesta i sunčano vrijeme dovoljan su poziv za prošetati gradom. Pročitajte što vas očekuje.

Kazališni i glazbeni program

Na pozornici Vile Bedeković očekuje nas Teatar Gavran s komedijom Pivo, a predstava počinje u 20 sati.

Na Stančićevom trgu s početkom u 21 sat nastupa švedski sastav Movits!.

Ulični program

Na Korzu vas i danas očekuje vrtuljak – Karusel odbačenih stvari. Zavrtiti se možete od 10 do 12 sati ili od 17 sati do 19 sati i 30 minuta.

Na Kapucinskome trgu, u identično vrijeme – od 10 do 12 sati ili od 17 do 20.30, moći ćete se zaigrati na neobičnim igračkama. Riječ je o Katakraku: L’Animalada.

Na Trgu tradicijskih obrta u 17 sati očekuje vas performer MC Blahatsch. Ukoliko propustite performans u tom terminu, ne brinite, nastupa ponovno u 20 sati.

Zanimljiv će biti i Rodafonio koji ‘se okreće’ od 17 sati na Franjevačkom trgu kod Grgura Ninskog, u 19.30 će performans održati na Korzu.

U 18 sati svoje će plesno i glazbeno umijeće na Franjevačkom trgu (ispred Grgura Ninskog) pokazati varaždinski Klub za starije osobe.

Od 18.30 sati budite oprezni jer ‘bakice’ Grannies ponovno nastupaju te rade kaos po gradu, a kreću s Trga tradicijskih obrta.

Što se pak tiče glazbenog dijela uličnog programa, Overnight Illusion od 17.30 nastupa na Trgu slobode, Tena Rak svira i pjeva od 18 sati u Dućanskoj (Gundulićevoj), a u Kranjčevićevoj nastupa Kolarek duo također od 18 sati.

Od 20 sati na Korzu je ponovno orekstar Mendoza, koji će vas rasplesati u latino ritmu, a u 20.30 kod Grgura Ninskog sviraju tri mlade i vesele varaždinke – Trio Decoro.

Park kreative

U Parku kreative se od 10 do 12 i od 17 do 19 sati održavaju brojne radionice: Svijet u bojama, likovna i lutkarska radionica (voditelj Udruga Kreatura), Slamonija, radionica izrade skulptura od slame (voditelj Nikola Faller), Kao prvo zagonetno drvo, radionica izrade igračaka od drveta (voditelj Matija Bobek), Printaona, tiskarska radionica (voditelji Maja Patafta i Franjo Maltar), Break-A-Dance, plesna radionica (voditelj Domagoj Dittrich).
Od 16 do 20 sati glazba: DJ SET DOVE & TZEK.

Od 10 do 12 sati trajati će Baja Buf extended, radionica plesa, pokreta i igre namijenjena starijima od 4 godine. U 18 sati počinje Baja Buf, ali za najmlađe. Riječ je o predstavi za bebe i njihove roditelje. Obje radionice voditi će Vrum kolektiv.

U 18 sati započinje koncertno čitanje priče Djed i repa.

Vinidland

Od jutra na Starome gradu počinje program popularnog Vindilanda, zabavnog parka namijenjenog djeci, čiji programi se odvijaju svakodnevno od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati.

Mališani se mogu zabaviti uz vodenu pustolovinu, naučiti nove plesne korake, zumbu, capoieru, zabaviti se u crtaonici, posjetiti dvorac, trampolin i još mnogo toga.

Na današnjem kino-rasporedu je animirana komedija Tvrd orah, a početak projekcije je u 20.30 sati.

Vinski grad

Ne zaboravite na Vinski grad u Palači Sermage, novost ovogodišnjeg Špancirfesta! Vinski grad otvara svoja vrata u 11 sati, a zatvara u 1 iza ponoći.

Današnja tema je pomalo domaća Varaždincima – ‘Kak ste lepi moji bregi‘, a dodatne informacije popijte u Vinskom gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije