Na festivalu gibanica u Serdehelju najbolje kuharice iz Goričana

>> Na festivalu gibanica u Serdehelju pobjedile kuharice iz Goričana

Na 15. tradicionalnom Festivalu gibanice u Serdehelju, pobijedila je gibanica sa sirom iz heljdinog brašna, izrađena iz ruku kuharica iz Goričana, Katarine Beti i Ivke Kiđemet.

Festival je proglasio otvorenim Peter Čerešnji, zastupnik u Mađarskom parlamentu, dok su se prigodnim riječima obratili međimurski župan Matija Posavec, saborski zastupnik Mario Moharić, Berislav Živković, predstavnik hrvatskog veleposlanstva u Budimpešti, i domaćin, načelnik Serdehelja Stjepan Tišljer.

Na festivalu su bili još i Miljenko Horvat, načelnik Donjeg Kraljevca, Josip Grivec, načelnik Donjeg Vidovca i Zlatko Haramija, predsjednik općinskog vijeća Donje Dubrave.

U prigodi održavanja festivala gibanica, otvoreno je i novo nogometno igralište sa umjetnom travom, vrijednosti 90.000 eura, koje su svojim nastupom otvorile zlatne mažoretkinje iz Goričana, a prvu utakmicu otvorio je načelnik Goričana Mario Moharić, udarcem lopte s centra igrališta. U popodnevnom programu nastupile su folklorne sekcije KUD-a Goričan i Donji Vidovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije