Preminuo legendarni kantautor Arsen Dedić

Poznati kantautor Arsen Dedić preminuo je u 78. godini života od posljedica sepse u KBC-u Zagreb. U tu je bolnicu veliki kantautor zaprimljen 29. srpnja od kada se liječio. Stanje se međutim dalje kompliciralo i liječnici su procijenili da njegov organizam nije u mogućnosti podnijeti još jedan operativni zahvat.

Kao i u svim slučajevima sepse organi su jedan po jedan otkazivali. Glazbenik je reanimiran, no nakon višetjednog liječenja preminuo je u istoj bolnici.

Uz Arsena je cijelo vrijeme tijekom njegova boravka u bolnici bila supruga Gabi Novak s kojom je glazbenik bio u skladnom braku 42 godine, a poruke podrške neprestano su mu upućivali i sin Matija, snaha Marina i unuka Lu.

Ozbiljni zdravstveni problemi šibenskog glazbenika započeli su 2004. godine kada mu je u Padovi transplatirana jetra, a nakon uspješne transplatacije prije više od godinu dana nakon nezgodnog pada uslijedili su problemi s kukom. Operaciji kuka glazbenik se podvrgao sredinom srpnja u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion u Krapinskim toplicama.

Arsenov glazbeni put započinje 1959. godine kada upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Tijekom života često je isticao da je od malih nogu znao da će se baviti glazbom.

ijelu biografiju šibenskog glazbenika možete pročitati klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije