Dan Macinca uz zabavne, kulturne i sportske sadržaje

U subotu, 15. kolovoza 2015. godine, na blagdan Velike Gospe, mještani Macinca obilježavaju svoj dan. Manifestacija Dana Macinca održava se tradicionalno osamnaestu godinu.

Kulturno zabavni program povodom dana Macinca započinje u 12.00 sati na prostoru NK Centrometal priredbom u organizaciji VMO Macinec i Društva žena Macinec. U samom programu priredbe koji će voditi Doris Marciuš sudjelovati će Puhački orkestar Nedelišće, Pjevački zbor Strahoninec, članovi dramske skupine Društva žena Macinec i Mali Macinčari.

Nakon priredbe svim nazočnima članice Društva žena podijeliti će ručak – grah spremljen po tradicionalnom receptu. Za sve goste članice Društva žena pripremile su tombolu s bogatim nagradama. U 13.30 sati vrata Sportskog doma za sve posjetitelje otvorit će članice Društva žena Macinec koje su pripremile izložbu pod nazivom “Starti macinski obrti i zanati“.

U 15.00 sati posjetitelji će imati priliku po prvi put u ovom dijelu Međimurja pogledati Strongman natjecanje na kojem ćete moći gledati snagatore na djelu koji će se uz vuču kamiona natjecati i u nekim od disciplina: podizanje balvana od 90 kg, podizanje automobila, nošenje kofera od 200 kg, prevrtanje gume od 400 kg, te nošenje tereta od 250 kg na leđima.

U 17.30 sati započeti će prijateljska utakmica dobro poznatih sportskih rivala – domaćina, NK Centrometal i NK Nedelišća ,prvaka prošlogodišnje Međužupanijske lige Varaždin – Čakovec. U večernjim satima održati će se tradicionalna Macinska alka, a goste će tijekom dana i večeri zabavljati Duo Dolar.

Naravno pozivaju se svi koji nađu slobodnog vremena da se odazovu i dođu na ovu manifestaciju na kojoj vas mještani Macinca radosno očekuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije