FOTO: Bogatim programom obilježen Dan Macinca

>> FOTO: Bogatim programom obilježen Dan Macinca

Bogatim kulturno, sportskim i zabavnim programom mještani Macinca i njihovi gosti proslavili su Dan Macinca na blagdan Velike Gospe.

Obilježavanje manifestacije Dana Macinca osamnaeste godine zaredom započelo je prigodnim i raznovrsnim programom koji je vodila Doris Marciuš, a u programu su sudjelovale članice Pjevačkog zbora Strahoninec s voditeljem prof. Goranom Šafarić, članovi Puhačkog orkestra Nedelišće s voditeljem prof. Draganom Logožarom, VS Zrinski, članovi Dramske skupine Macinec, Adalita Kirić i Zdenko Marciuš, te posebno motivirane i nestrpljive Male Macinčarke s voditeljicom Vesnom Kofjač.

Uz brojne mještane pozivu na manifestaciju i ovaj put se rado odazvao međimurski župan Matija Posavec što je u svom govoru i istaknuo. U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik VMO Macinec Željko Kofjač koji je u naveo aktivnosti u Macincu u proteklom razdoblju, a ispred općine Nedelišće pozdravni je govor uputio zamjenik načelnika Željko Kacun.

Članovi DVD-a Macinec nakon završetka programa priredbe izveli su pokaznu vježbu gašenja požara, a ujedno su ponosno pokazali novo nabavljeno vatrogasno vozilo. Članice Društva žene Macinec uz Vijeće mjesnog odbora Macinec suorganizatori manifestacije Dana Macinca sa svojim su se muškim pomagačima potrudile i izdvojile dosta svog slobodnog vremena za pripremu izložbe po nazivom “Stari macinski zanati i obrti“.

Poznati ljubitelj životinja Antun Tkalčec iz Gornjeg Hrašćana svojim je konjima – mini ponijima izazvao posebnu pozornost najmlađih, ali i stariji posjetitelji zadržali su se u blizini postavljene konjušnice.

Poznati međimurski strongman Ivan Međimurec s nekoliko svojih “snagatora” zanimljivim natjecanjem predstavio se publici od kojih je većina njih po prvi put vidjela takvo natjecanje uživo. Strongman natjecatelji pokazali su svoje vještine i sposobnosti u nekoliko disciplina pod uistinu teškim vremenskim uvjetima odnosno pod vrelim poslijepodnevnim suncem. Brojni su posjetitelji njihovo natjecanje podržali pljeskom.

U večernjim satima odigrana je prijateljska nogometna utakmica između domaćih igrača NK Centometal i starog rivala NK Nedelišće. Brojni ljubitelji nogometa uživali su u nogometnoj predstavi koja je završila tijesnom pobjedom nogometaša NK Nedelišće od 1:0. Za dobru zabavu i odličnu glazbu i ove godine pobrinuli su se članovi Dua Dolar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije