Prognoza vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Srpanj 2015. godine je bio najtopliji srpanj na globalnoj razini u povijesti temperaturnih mjerenja, a ona se vrše od 1880. godine. Taj je podatak podatak u svom redovitom izvješću objavila američka Državna uprava za oceane i atmosferu (NOAA).

Od prvih sedam mjeseci 2015. godine čak pet ih je postalo novim globalni temperaturni rekorderima. Uz srpanj, rekordno topli u 2015 godini su bili i veljača, ožujak, svibanj i lipanj. Siječanj 2015. je drugi najtopliji siječanj, a ovogodišnji travanj je treći najtopliji travanj od 1880 godine, javlja Crometeo.

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

U petak su moguća i duža sunčana razdoblja, a dan će vjerojatno proći suho. Možda bude još malo kiše ujutro ili kraći popodnevni pljusak, ali ipak će to biti ljepše vrijeme nego u četvrtak. Jutro malo svježije, mjestimice s maglom, a poslijepodne će biti malo toplije.

Za vikend će vrijeme biti točno onakvo kakvo priliči drugom dijelu ljeta, tzv. kasnom ljetu. Izmjena oblaka i sunca i ponovno malo toplije. Ujutro je ponegdje moguća sumaglica ili magla, osobito u kotlinama i uz vodene površine.

Poslijepodne postoji mogućnost za malo kiše ili kratkotrajan pljusak s grmljavinom, ali to će biti rijetka pojava pa uglavnom možemo očekivati dosta suhog vremena. Temperatura ugodna uz vrijednosti većinom od 23 do 27 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju u Crometeu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije