Braća svećenici na štrukovskom Karmelu slave značajne jubileje

Braća i svećenici i veliki sinovi malog ali gordog Štrukovca, kanonik dr. Alojzije Hoblaj i prečasni Antun Hoblaj, u nedjelju 19. srpnja 2015. obilježavaju i slave svoje značajne obljetnice služenju Crkvi, Bogu i ljudima.

Svečana Sveta misa na štrukovskom “Karmelu” kod filijalne crkve Gospe Karmelske, započinje u 11 sati, a u zajedništvu s domaćim župnikom velečasnim Tomislavom Leskovarom, služiti će je slavljenici, braća Hoblaj.

Alojzije Hoblaj, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, istaknuti stručnjak za religioznu pedagogiju i umirovljeni dugogodišnji profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, slavi 45 godina od svojeg zaređenja za svećenika i toliko godina svećeničke službe.

Prečasni Antun Hoblaj, župnik u Prelogu i dekan Donjemeđimurskog dekanata, slavi 40 godina služenja Svetoj katoličkoj Crkvi i njezinom puku.

Štrukovec, kao i vjernici iz susjednih i drugih naselja ujedno će proštenjem proslaviti Majku Božju škapularsku, odnosno Gospu Karmelsku.

Štrukovski Karmel spominjemo jer je to brijeg sličan brdu Karmel u Palestini s kojeg je prorok Ilija branio vjeru u Izraelu. Na štrukovskom Karmelu nalazi se lijepa filijalna crkva ili kapela sa slikom Gospe Karmelske u glavnom oltaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije