FOTO: KUD “Sv. Jeronim” Štrigova boravio dva dana u Slavoniji

>> FOTO: KUD “Sv. Jeronim” Štrigova boravio dva dana u Slavoniji

Proteklog su vikenda vrijedni folkloraši i zboraši KUD-a “Sv. Jeronim” Štrigova boravili u Slavoniji (G. Andrijevcima) na radno-zabavnom vikendu.

Folklorna je skupina pod budnim okom Manuela Lesara, njihovog voditelja, u subotu nastupila na Brodskom kolu u Slavonskom Brodu i pokazala različitost i originalnost plesova i pjesama iz Gornjeg Međimurja. Iako okruženi rojevima komaraca, odradili su zadatak na visokoj razini i, naravno, oduševili publiku spontanošću i simpatičnošću.

Nedjelja je započela misom u crkvi u Gornjim Andrijevcima na kojoj je pjevanje predvodio mješoviti zbor pod vodstvom Nore Nemec, a za klavirom bio je predsjednik KUD-a i orguljaš, Matej Ščavničar. Zboraši su također pokazali koliko se uporno vježbanje i mnogobrojne probe isplate te su okruženi vjernicima primili mnoge čestitke i pohvale na račun otpjevane mise.

Nakon mise bilo je upriličeno druženje sa domaćim KUD-om iz G. Andrijevaca uz pjesmu i ples te pokoju čašicu vina ili slavonske rakije. Punih želudaca, ispunjenih srdaca i punom vrećom lijepih uspomena, naš se KUD u večernjim satima vratio kući. – Hvala našim domaćinima u Slavoniji kao i svima koji su svojim trudom učinili ovaj izlet nezaboravnim, poručuju KUD-ovci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije