Međimurska djeca prikupila više od 150 tona starog papira

U čakovečkom poduzeću “Unimer” održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijima u ovogodišnjoj akciji “Papir nije smeće” koju tvrtka provodi u suradnji s međimurskim osnovnim školama i dječjim vrtićima, a uz potporu Međimurske županije i tiskare “Printex” iz Čakovca. Akciji se priključila 21 osnovna škola s ukupno 6.474 učenika , te 14 vrtića s 926 polaznika, a tijekom nje prikupljeno je 115.360 kilograma papira.

O akciji koja se provodi već trideset godina direktorica Unimera Biserka Andrašević tom je prigodom kazala kako je prikupljeno je 151 tona papira , što je otprilike 10 šlepera. Uspoređujući te brojke s prošlogodišnjim rezultatima, nastavlja Andrašević, možemo s ponosom zaključiti da je količina povećana za 30 % – što je vrlo pohvalno za sve nas koji organiziramo i podržavamo akciju, a naravno posebna pohvala svim marljivim sudionicima.

Akcija je od velikog ekološkog značaja za čitavo društvo, a posebno za Međimursku županiju, jer djeca tako uče o važnosti razvrstavanja sekundarnih sirovina i brinu o zaštiti okoliša i održivom razvitku od malih nogu. Odgajamo nove, ekološki osviještene generacije.


Matija Posavec: AKcija “Papir nije smeće” važna iz više razloga

Uz poduzeća Unimer i Printex nagrade je i ove godine osigurala Međimurska županija, a međimurski župan Matija Posavec istaknuo je da je ova akcija važna iz tri razloga. – Prvi je taj da je Unimer kao tvrtka ovime pokazala veliko društveno odgovorno poslovanje, drugi razlog je, kazao je Posavec što se ovime okupilo više od dvadeset škola i desetak vrtića čiji su polaznici skupili 150 tona papira i time omogućili da Međimurje bude čišće za deset velikih kamiona papira. Treći, ništa manje važan razlog je taj što se najmlađe generacije već od malih nogu uče kako čuvati i sačuvati čisti okoliš.


Najbolja OŠ Sveti mMartin na Muri i dječji vrtić Stonoga iz Novog Sela Rok

Kod škola najuspješnija je bila Osnovna škola Sveti Martin na Muri prikupivši 57,08 kilograma papira po učeniku, druga je bila Osnovna škola Nedelišće, a treće mjesto pripalo je čakovečkoj Trećoj osnovnoj školi. Kod vrtića prvo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću “Stonoga” iz Novog Sela Rok koji su prikupili čak 181,11 kilograma papira po polazniku, drugo mjesto osvojio je Dječji vrtić “Pčelice” Ivanovec, a treće Dječji vrtić Kotoriba. Za prvo mjesto škole i vrtići nagrađeni su sa 3000 kuna, za drugo mjesto s 2000 i treće s tisuću kuna, a za sav papir školama i vrtićima poduzeće “Unimer ” isplatilo je novčanu naknadu u iznosu od 30.376 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije