FOTO: Županijsko vodstvo čestitalo rođendan najstarijoj Totovčarki

>> FOTO: Županijsko vodstvo čestitalo rođendan najstarijoj Totovčarki

Kada je ona proslavila jubilarni 90. rođendan, oni su postali čelni ljudi Međimurske županije. Stoga su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem poseban dan u kalendaru započeli uz rođendansku čestitku Justini Trupković iz Totovca te zajedničkim prisjećanjem što su u ovo vrijeme radili prije dvije godine.

Naša je baka još tada imala energije za rad u vrtu, cjepala je drva, a i oči su je bolje služile“, objasnila je jedna od pet praunuka ova još vitalne 92-o godišnjakinje, dok su se županijski čelnici sjetili ponosa nakon dobivene podrške Međimurki i Međimuraca, no i odgovornosti koja ih je dočekala samo dan kasnije.

Dan koji označava polovicu našeg mandata započeli smo dvostrukim slavljem i čestitkama gospođi Justini koja nas je razveselila svojim pričama, mudrošću i životnim iskustvom. Moram joj zahvaliti na gostoprimstvu, baš kao i unukama Gordani i Snježani te njenih petero praunučad i prapraunučici Evi, uljepšali su nam radni dan“, rekao je župan i prionuo u razgovor s najstarijom Totovčarkom, od koje je pokušao saznati koja je tajna njenog zdravlja i dugovječnosti.

Ujutro uvijek doručak, onda bijela kava, a treba i paziti što se jede, jer puno toga škodi za tlak”, objasnila je ova snažna žena koja je u mladosti radila teške poslove u polju u Njemačkoj, Srbiji i Mađarskoj, a nakon toga bila jedna od priznatijih švelja u svom kraju i okolici, po čemu je se mnogi rado sjećaju.

I ona se sama voli prisjećati svoje prošlosti te dokazuje da je teška životna iskustva nikada nisu pokolebala, s njima se bori smijehom i veseljem. Priznala je županu kako se unaprijed veseli svakom spomenu Međimurja na televiziji, pa će sigurno pratiti misu iz zagrebačke katedrale u sklopu Međimurskog prošćenja u nedjelju, 14. lipnja od 10:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije