FOTO: Dan otvorenih vrata u Društvu distrofičara

>> FOTO: Dan otvorenih vrata u Društvu distrofičara

U proteklom tjednu, u razdoblju od 28. do 30. svibnja održavala se manifestacija Dani otvorenih vrata udruga gdje su udruge širom Hrvatske otvorile svoja vrata građanima te ih na taj način upoznale sa svojim aktivnostima i programima.

Ove godine, Dani otvorenih vrata su se održali pod krilaticom – Udruge kao pokretači lokalnog razvoja, čime se skreće pažnja na važnost uloge koju udruge imaju u društvu. Budući da se tekuća godina diljem Europe obilježava kao Europska godina razvoja, ova manifestacija također doprinosi i osnaživanju udruga te njihovom povezivanju, kako međusobnom, tako i s lokalnom zajednicom.

Društvo distrofičara je u petak, 29. svibnja također sudjelovalo u ovoj manifestaciji te ujedno otvorilo vrata novouređenog prostora. Uz velikodušnu donaciju Zagrebačke banke, sjedište Društva je obnovljeno kvalitetnim uredskim namještajem. Nastavljajući hvalevrijednu prošlogodišnju donaciju od pet računala, Zagrebačka banka je ove godine Društvu donirala jedanaest radnih i klasičnih stolica, tridesetak ormara, dva radna stola, dva uredska kompleta i ladičare čime smo potpuno obnovili sjedište Društva.

Zahvaljujući lijepom vremenu brojni posjetitelji, njih osamdesetak, su osim u unutarnjem prostoru, rad Društva upoznavali i u ugodnom vanjskom prostoru. Uz redovno tiskanu publikaciju, popularnu Zipku, predstavljeno je mnoštvo kreativnih radova naših korisnika, projekti i programi koji se provode, letci s detaljnim informacija o aktualnim projektima i ostale aktivnosti koje provode.

Rad Društva su također predstavljali i sami članovi, kao i korisnici poludnevnog boravka. Korisnici poludnevnog boravka su članovima Društva, medijima i svim posjetiteljima samostalno predstavljali svoje radove nastale u kreativnim radionicama, aktivnosti u radionicama svakodnevnog življenja (kuhanje i pripremanje obroka, bonton i sl.), sportsko-rekreativne aktivnosti, doživljaje s organiziranih izleta i druženja.

Organizirano je i druženje sa članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u kojem su članovi razmjenjivali iskustva. Ugodno druženje svih prisutnih se nastavilo uz osvježavajuća pića i roštilj koji su organizirali zaposlenici Društva.

Društvo su posjetili mediji, predstavnici Zagrebačke banke, direktorica poslovnice Čakovec Gordana Purić i Ksenija Pintarić, zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman, predstavnik Grada Murskog Središća Bojan Bračko, članovi Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije i učenici I. Osnovne škole Čakovec uz pratnju pedagoginje Dubravke Kečkeš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije