Gustafi i na humanitarnom Festivalu međimurske kuhinje

Gustafi su glazbeni sastav koji je osnovan 1980. u Vodnjanu, a skupina je prepoznatljiva po spajanju rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom.

Kako saznajemo od voditeljice Turističke zajednice grada Čakovca Boške Ban Vlahek, Gustafi su potvrdili dolazak na 2. Festival međimurske kuhinje kako bi se upoznali s tradicijom kulinarstva Međimurja te se i ovom prigodom družili s građanima Čakovca prije svog nastupa na pozornici STROSS, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera koji počinje u petak u 20 sati.

-Izuzetna nam je čast što su priznati umjetnici benda Gustafi prepoznali uspješnost, ali i onu humanitarnu notu ovog Festivala što pokazuje da smo na veoma dobrom putu u što boljoj i kvalitetnijoj prezentaciji tradicionalnih međimurskih jela i vrhunskih vina i izvan granica naše županije. Bogata i maštovita autohtona međimurska gastronomija s naglaskom na enogastronomiju jedan je od ključnih proizvoda Međimurja čime se osobito ponosimo – kazala je Boška Ban Vlahek.

Podsjetimo, 2. Festival međimurske kuhinje održat će se u petak 29. svibnja 2015. u atriju Muzeja Međimurja s početkom u 17 i traje do 20 sati . Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a možete je kupiti u Turističkom uredu. Festival je humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je “Društvu Naša djeca” i projektu “I ja bi na more” kako bi djecu slabijeg imovinskog stanja razveselili putovanjem na more.

Stoga dođite i živajte u tradicionalnim međimurskim jelima koje će za Vas pripremiti restorani Barok, Shamper, Kristal, Međimurski dvori, Restoran Herman, Hotel Panorama, Life Class Terme Sv. Martin te Srednja škola Prelog kao i vrhunskim međimurskim vinima koje će prezentirati vinska kuća Hažić, Vinarija Štampar, Vina Kocijan, Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić, Vina Horvat, Vina Dvanajščak-Kozol i Agromeđimurje. Glavni sponzor kuhinje je Siladi grupa iz Kotoribe.

Posjetite ovaj nezaboravan eno-gastronomski užitak, sudjelujete u hvalevrijednoj humanitarnoj akciji te iskoristite priliku pobliže se upoznati s članovima benda Gustafi, a nakon toga uživajte u njihovom nastupu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije