Izložba u Prelogu: Putevima međimurske spomeničke baštine

Međunarodni dan muzeja (18. svibanj) u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga obilježen je izložbom “Putevima međimurske spomeničke baštine“.

Izložba je nastala u suradnji Muzeja Croata insulanus i Srednje škole Prelog čime je potvrđena još jedna uspješna suradnja. Na otvorenju izložbe o samom projektu govorila je profesorica Kristina Jančec. Izložbu je otvorila kustosica muzeja Iva Kožnjak.

Inspirirani izložbom “Vedute i arhitektura Međimurja” učenici Srednje škole Prelog s profesoricom Kristinom Jančec u sklopu predmeta kulturno – povijesne baštine i likovne umjetnosti pokrenuli su projekt čija kruna je izložba u Muzeju Croata insulanus. Izložba “Vedute i arhitektura Međimurja” nastala je u suradnji Muzeja Croata insulanus i Državnog arhiva za Međimurje i bila je izložena u muzeju tokom rujna 2014. godine.

Na navedenoj izložbi nalazile su se fotografije iz knjige Anđele Horvat “Spomenici arhitekture i likovne umjetnosti u Međimurju” izdane 1956. godine. Učenici su krenuli putevima međimurske spomeničke baštine i fotografirali spomenike što sličnije fotografijama iz knjige Anđele Horvat.

Susreli su se sa spomenicima iz svoje okoline koje prije možda nisu zamijetili, razmišljali su o zaštiti kulturne baštine i razlozima zašto se ona čuva. Na izložbi je izložbeno 26 fotografija sa popratnim legendama s prijašnjim stanjem svakog pojedinog spomenika iz 50-tih godina. Izložba se može posjetiti do 21. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije