Srednjoškolci kroz potragu za blagom upoznavali svoj grad

>> U Čakovca održana zabavna i edukativna manifestaciju “Upoznaj svoj grad!”

Kao veliko finale akcije “Osvijesti se!” Udruga tjelesnih invalida Međimurja održala je u subotu, 9. svibnja 2015. godine, u centru Čakovca zabavnu i edukativnu manifestaciju “Upoznaj svoj grad!”. Manifestacija je počela u 9,30 i trajala je sve do 12,00 sati.

Na manifestaciji je sudjelovalo 30 srednjoškolaca. Središnja aktivnost manifestacije bila je potraga za blagom. Sudionici su u pet grupa prema uputama morali riješiti zadatke vezane uz pristupačnost grada Čakovca za osobe s invaliditetom. Početna točka bila je štand Udruge tjelesnih invalida Međimurja koji je bio postavljen u centru Čakovca, na kojem su i ostali građani mogli dobiti informacije o Udruzi, akciji “Osvijesti se!” i manifestaciji “Upoznaj svoj grad!”.

Sudionici su morali pronaći: mjesta pristupačna i nepristupačna osobama s invaliditetom, parkirališta za osobe s invaliditetom i broj nepropisno parkiranih automobila na tim parkiralištima, ustanove koje imaju toalet predviđen za osobe s invaliditetom… Svi sudionici dobili su bedževe i nagrade za sudjelovanje, a dvije najbolje grupe, “Zeleni!” i “Plavi!”, koje su osvojile isti broj bodova, dobile su i posebne nagrade: unikatne keramičke radove iz radionice Udruge tjelesnih invalida Međimurja.

Rezultati provedene manifestacije objavit će se u brošuri “Pristupačnost grada Čakovca osobama s invaliditetom”. Manifestacija “Upoznaj svoj grad!” provedena je s ciljem osvještavanja i senzibiliziranja lokalne zajednice, a osobito mladih od 15. do 18. godine, o prilagođenosti okoline i pristupačnosti javnih ustanova za potrebe osoba s invaliditetom.

Manifestacija “Upoznaj svoj grad!” dio je akcije “Osvijesti se!” koju provodi Udruga tjelesnih invalida Međimurja u sklopu koje su provedene i četiri inkluzivne radionice na kojima su se učenici srednjih škola s područja Čakovca osvijestili i senzibilizirali o osobama s invaliditetom i njihovim potrebama.

Cilj akcije je povećati socijalnu osviještenost mladih u gradu Čakovcu te doprinijeti razvoju aktivnog građanstva i solidarnosti. Pridruženi partneri u akciji su Savez udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i Volonterski ured Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije