Špancirfest: Bajaga i Instruktori opet u Varaždinu 22. kolovoza

Bajaga i Instruktori novi su objavljeni headlineri ovogodišnjeg Špancirfesta, koji će na pozornici Stari grad nastupiti u subotu 22. kolovoza.

Jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora donijet će te tople ljetne večeri u Varaždin impresivan popis hitova poslaganih od debitantske Pozitivne geografije naovamo.

Tri i pol desetljeća impresivne karijere često najbolju potvrdu dobiju upravo na koncertima na kojima popularni beogradski glazbenik kao da se svaki put ponovo dokazuje ne štedeći ni sebe, ni svoj bend.

Momčilo Bajagić-Bajaga rođen je 19. veljače 1960. godine u Bjelovaru.

Odrastao je u Zemunu gdje sa 14 godina svira bas u svojoj prvoj grupi TNT. Poslije kratkih iskustava sa Ofi i Glogovim kolcem, kao srednjoškolac početkom 1979. godine postaje ritam gitarist Riblje čorbe.

Grupa ubrzo izrasta u jednu od najpopularnijih u Jugoslaviji, a Bajaga se ističe skladajući na stihove pjevača Bore Đorđevića pjesme kao što su “Nemoj srećo, nemoj danas”, “Dva dinara druže”, “Evo ti za taksi” i “Kazablanka”, dok je potpuni autor “Ja sam se ložio na tebe”, “Baby, Baby I Don’t Wanna Cry”, “Muzičari koji piju” i “Kada hodaš”. Uporedno piše stihove za Bulevar, Zdravka Čolića, Slađanu Milošević i mnoge druge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije