FOTO: Peti Križni put na biciklima Župe Sveti Juraj u Trnju

>> FOTO: Peti Križni put na biciklima Župe Sveti Juraj u Trnju

Tradicionalno 5. korizmenu nedjelju Župa Sveti Juraj u Trnju organizira pobožnost Križnog puta po čitavoj župi. Ove godine je Pastoralno vijeće na čelu s župnikom vlč. Darkom Kelemenićem odlučilo da će se na Križni put, za razliku od prijašnjih godina, krenuti biciklima.

Ta odluka se pokazala plodonosnom jer je na pobožnosti sudjelovalo nešto malo manje od 300 vjernika. U nedjelju, 22. ožujka vjernici su krenuli hodočastiti svojom župom. Pobožnost Križnog puta započela je Svetom misom u župnoj crkvi u 11 sati na kojoj je blagoslovljen križ napravljen posebno za prigodu te pobožnosti.

Prva i posljednja postaja bile su u samoj župnoj crkvi u Svetom Jurju u Trnju, dok su ostale postaje, po dvije ispred kapela u svakom selu, bile u ostalim selima koja pripadaju Župi i to redom: Čehovcu, Donjem Pustakovcu, Palinovcu, Turčišću, Donjem Hrašćanu i Hodošanu. U svakom selu hodočasnike su dočekali i vjernici iz tih naselja i domaćini koji su se osim duhovne pobrinuli i za fizičku okrepu.

Zahvaljujući lijepom vremenu i zajedništvu vjernika i na ponos čitave župe bila je to svojevrsna priprema za veliku korizmenu ispovijed i uvod u najsvetije dane u godini za svakog vjernika katolika – Veliki tjedan i blagdan Uskrsa.

Uz župnika Kelemenića i članove Pastoralnog vijeća jednu veliku hvalu potrebno je uputiti i članovima DVD-a Sveti Juraj u Trnju i DVD-a Palinovec koji su hodočasnike pratili tijekom čitavog puta, čitačima koji su na svakoj postaji pročitali razmišljanja Majke Terezije te domaćinima u svakom selu koji su vjernike dočekali širom otvorenih srca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije