Naučite praviti kelešice na zeljovom listu, kuružnjače i pogače

U srijedu, 18. ožujka 2015. godine u Maloj vijećnici Međimurske županije održat će se konferencija za medije na kojoj će se najaviti održavanje radionice pod nazivom “Sačuvajmo međimursku gastronomsku baštinu“.

Radi se o radionici na kojoj će žene iz međimurskih sela svima zainteresiranima pružiti jedinstvenu priliku da se upoznaju s izradom te se okušaju u pravljenju izvorne kelešice na zeljovom listu, kuružnjače i pogače, na način kao što se to radilo prije više od sto godina.

S ciljem da vješte međimurske ruke svoja znanja prenesu na mlađe naraštaje, kako dragocjena tradicionalna jela ne bi bila zaboravljena, autohtoni proizvodi Međimurja prezentirat će se u petak, 20. ožujka 2015. godine od 18:00 sati u restoranu “Kneja” u Malom Mihaljevcu.

O projektu čiji proizvodi istinski svjedoče o prostoru, ljudima i životu u Međimurju, na konferenciji za medije govorit će zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, Klaudija Žvorc, ispred Restorana “Kneja” te Ivanka Pintarić, voditeljica radionice pripreme kuružnjače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije