U Čakovcu održana obuka za slučaj katastrofa i velikih nesreća

U utorak, 10. ožujka 2015. godine u velikoj vijećnici Grada Čakovca održano je osposobljavanje Stožera zaštite i spašavanja, Zapovjedništva civilne zaštite i Vatrogasnog zapovjedništva grada Čakovca i općine Šenkovec.

Cilj osposobljavanja je bio upoznati članove stožera i zapovjedništava sa njihovim obvezama i odgovornostima u sustavu zaštite i spašavanja te ih osposobiti za djelovanje u sustavu zaštite i spašavanja, katastrofama i velikim nesrećama.

Osposobljavanje je provedeno temeljem Programa osposobljavanja kojeg je donio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje sa sljedećim temama: Sustav zaštite i spašavanja, Obveze i zadaće lokalne zajednice i odgovornih osoba u zaštiti i spašavanju, Stožerno upravljanje u kriznim događajima, Odnosi s javnošću, medijima, Psiho-socijalni aspekti ponašanja u katastrofama, Studija slučaja – Opasnost od rušenja nasipa HE Dubrava, Simulacijska vježba – Prometna nesreća cisterne s ukapljenim naftnim plinom na željezničkom kolodvoru i Završna rasprava.

Teme su prezentirali pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Čakovec Ladislav Söke i voditelj Odjela preventivnih i planskih poslova Ferid Kašmo, dok je temu Psiho-socijalni aspekti ponašanja u katastrofama prezentirala pedagoginja Dubravka Kečkeš, članica Gradskog društva Crvenog križa Čakovec.

Ovim osposobljavanjem članova Stožera zaštite i spašavanja, Zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava grada Čakovca i općine Šenkovec završen je ciklus osposobljavanja, kroz koji su prošli svi stožeri zaštite i spašavanja, zapovjedništva civilne zaštite i vatrogasna zapovjedništva s područja Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije