Dr. Tomislav Novinščak izabran za ravnatelja međimurske Hitne

Na sjednici Upravnog vijeća koja je održana u srijedu, 14. siječnja za ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije na mandat od 4 godine jednoglasno je izabran dr.sc. Tomislav Novinščak (40) iz Čakovca.

Tu informaciju potvrdio nam je i sam Novinščak koji je dužnost v.d. ravnatelja obnašao unatrag šest mjeseci. Novoizabrani ravnatelj najavljuje da ima puno projekata i ideja koje namjerava realizirati u naredne četiri godine. Jedan od projekata nedavno je i predstavljen.

Nakon odrađenog testnog razdoblja stručne medicinske poslovne platforme “eHitna“, ista je u Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije i formalno puštena u pogon. Radi se o kompletnoj informatičkoj platformi hitne medicinske pomoći koja se sastoji od tri integrirane cjeline, a to su komunikacijska oprema, aplikativni dio i GPS navigacija s kontrolom vozila.

Upravo svaki od tih segmenata doprinosi unaprjeđenju organizacije rada kako prijavno–dojavne jedinice (PDJ) hitne pomoći kao centralne jedinice, tako i svih mobilnih medicinskih timova te boljoj kontroli obavljanja hitne medicinske pomoći nad pacijentima koja je za područje Međimurske županije smještena baš u Zavodu.

Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije već nekoliko godina djeluje kao samostalna ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije