e-škola: U 20 škola od jeseni učitelji s tabletima i pametne ploče

Tridesetak škola prijavilo se za sudjelovanje u pilot projektu e-škole, a kako je javni poziv otvoren još nekoliko dana, ravnatelj Carneta Zvonimir Stanić uvjeren je, prema broju upita, da će ih se javiti nekoliko stotina.

U pilot-projektu sudjelovat će osnovne i srednje škole, a prvih 20 na jesen će učenike dočekati s učionicom opremljenom tabletima, pametnim pločama, videokonferencijskim uređajima, žičnom i bežičnom mrežom i educiranim nastavnicima koji će imati tablete ili prijenosna računala.

– Osnivači škola, odnosno gradovi, moraju osigurati stručnjaka ili tvrtku koji će nastavnicima pomagati u rješavanju tehničkih problema. Može to, primjerice, biti i nastavnik koji nema punu satnicu ako zna rješavati takve probleme. Carnet će educirati nastavnike, osigurati opremu, mrežu i pomoć za korištenje svih programa, aplikacija, sadržaja i upute kako ih koristiti. Mi ćemo biti podrška na daljinu – objašnjava Zvonimir Stanić, ravnatelj Carneta, tvrtke koja će u digitalizaciji škola obaviti najveći dio posla.

Prvih 20 e-škola bit će opremljeno do početka 2015./2016. školske godine. Za njih je u proračunu osigurano dvadesetak milijuna kuna, a s opremanjem preostalih 120 krenut će se kad iz fondova EU stigne potrebnih četrdesetak milijuna eura, što bi, prema najavama, trebalo biti u kolovozu ili rujnu, kaže Stanić.

Pilot-projekt trajat će dvije školske godine, a nakon jednogodišnje analize i evaluacije, ako se pokaže uspješnim, u sve škole će se početi uvoditi 2018. godine. U Carnetu saznajemo da su veliki interes za sudjelovanje u projektu iskazale i škole iz Međimurske županije. Kako još traju prijave, popis škola koje će ući u pilot projekt e-škole, bit će poznat idućeg tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije