Marija Topolnjak iz Dunjkovca danas proslavila 104. rođendan

>> Marija Topolnjak iz Dunjkovca danas proslavila 104. rođendan

Došli smo po recept za dugovječnost – tim su riječima danas k najstarijoj Međimurki, Mariji Topolnjak iz Dunjkovca koja je danas 15. siječnja 2015. proslavila svoj 104. rođendan čestitarili župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i njegova zamjenica Ivanka Novak koji su joj donijeli cvijeće i prigodne darove.

Baka Marija kazala im je da za zdravlje gucne svaki dan malo manje od deci vina. Kak se i veli: – Prva čašica je za zdravlje, druga za veselje, kazala je ova vitalna baka.

Baka koju odlično služi pamćenje, razgovorljiva je i srdačna i jako se dobro sjeća posljednjih gotovo sto godina.

– Svašta sam proživjela u svom životu i nagledala se razvoja, posebno me zapanjuje koliko se napretka desilo u proteklim desetljećima, istaknula je baka Marija.

Baka jede domaću i zdravu hranu i u tome vrlo vjerojatno leži jedna od tajni dugovječnosti.

– Baka Marija je svake godine ista, ne stari, jedva čekamo da dođe 15. siječnja kako bi baki i iduće godine čestitali jubilarni 105. rođendan – ispričao je načelnik Dania.

Župan Matija Posavec rado je s bakom pojeo tortu te zajedno sa svima nazdravio i poželio joj zdravlja, sreće i vitalnosti.

Marija Topolnjak rođena je 15. siječnja 1911. godine u Dunjkovcu kao jedno od petero djece u obitelji Stjepana Novaka, koji je poginuo u Prvom svjetskom ratu i njegove supruge Elizabete, rođ. Branilović, koja je doživjela 96 godina. Udala se 1930. god. za Antuna Topolnjaka iz susjednog Pretetinca s kojim je imala tri kćeri i dva sina.

Udovica je već 47 godina, te živi u Dunjkovcu sa sinom Ivanom. Doživjela je mnoge teške ali i lijepe trenutke, a danas se najviše raduje što ima 16 unuka koji je zajedno sapraunuka i prapraunukom rado posjećuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije