PROMOTOR TRADICIJSKE KULTURE

VELIKI PRIJATELJ MEĐIMURJA Televizijski voditelj Branko Uvodić danas slavi 66. rođendan

Poznati televizijski urednik i voditelj Branko Uvodić danas (25. travnja) obilježava svoj 66. rođendan.

Ivica Jurgec iz Strahoninca, njegov vrli suradnik, prijatelj i pratitelj mu je tom prigodom napisao: – Želim mu zdravlje i svako dobro, te da napravi još puno izuzetnih emisija “Lijepom našom”, koje već četvrt stoljeća gospodare HTV-om po gledanosti i popularnosti – ističe u čestitki i naglašava kako su Uvodić, i njegova ekipa, snimili i na desetke emisija u Međimurju.

Nema veće sportske dvorane gdje “Lijepom našom” nije gostovala, a ponegdje je dolazila i više puta. Branko Uvodić je u Međimurju stekao brojne prijatelje i podupiratelje njegove emisije, a Međimurje bolje poznaje nego većina Međimuraca.
HTV, a ni druge televizijske kuće, nemaju takav tip emisije u kojoj bi se na zabavan i poučan način govorilo o tradicijskoj kulturi Hrvata, ali i nacionalnih manjina u Hrvatskoj i okolnim državama.

Ne postoji druga emisija takvog ili sličnog formata, u kojoj bi se mogli predstaviti njegovatelji tradicije: pjevači, plesači, svirači…, ali i autori koji danas stvaraju u ruralnim sredinama.

– Bilo je tu i mnogih trenutaka koji se nisu mogli vidjeti na malim ekranima u emisiji “Lijepom našom” – priča Ivica i otkriva: -Tako je za vrijeme snimanja u Nedelišću, zbog visoke temperature, Branko dobivao infuziju čakovečke Hitne. Skinu ga s infuzije, najavi slijedećeg pjevača, pa ga opet “priključe” na infuziju. I tako tri sata… No, onih ljepših trenutaka bilo je daleko više. Pogotovo druženja u podrumu obitelji Jelene i  Antona Kojtera u Svetom Urbanu, a potom i činkanje u maglovito jutro na nagovor Ivana Posavca, oca međimurskog župana Matije Posavca. Sve u stilu tradicijske kulture.

Zato, Branko, idemo dalje… – poručuje Ivica. On je nastupao u desetak emisija Lijepom našom, a kao novinar je pratio sve ono što se u proteklih 25 godina događalo na pozornici, a i iza nje. Vezano uz to ima bogatu fotu – građu, a za naše potrebe ustupio nam je nešto od nje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije