Fra Željko Železnjak: Badnjak je i radost koju donosi zajedništvo obitelji

Badnjak, Badnji dan ili Badnja večer je naziv dana prije Božića. Ovo je dan kada se slavi rođenje Isusa Krista. Poruku radosti, veselja i sreće koju nam donosi današnji dan čitateljima eMeđimurja uputio je i gvardijan čakovečkog Franjevačkog samostana i župnik župe svetog Nikole Biskupa fra Željko Železnjak.

– Badnji dan oduvijek mi je u sjećanju kao jedan od najljepših dana u godini, kaže fra Železnjak, jer su toga dana svi u obitelji bili ispunjeni radošću iščekivanja najradosnijeg kršćanskog blagdana, Božića.Taj dan bio je uvijek poseban jer je bio ispunjen mnoštvom lijepih običaja, toplinom i radošću zbog zajedništva u obitelji. Nema ničega ljepšeg od obitelji koja se okupi na Badnji dan.

Stoga bih želio da i buduće generacije u sjećanju imaju uspomene na lijepe trenutke Badnje večeri, kako bi i oni jednog dana mogli prenijeti svojoj djeci ono što su naučili u obitelji. Ako im budemo samo govorili o tomu što se nekada radilo na Badnjak oni će to pamtiti, ali neće doživjeti srcem.

Mir i ljubav u obitelji i radost zbog zajedništva, najljepši su dar koji možemo darovati djeci i mladima, koji će pamtiti zauvijek. Stoga, nastojte se s ljubavlju uključiti u pripreme za Badnju večer, stvorite lijepi i topli ugođaj sretne obitelji, djeca će to pamtiti i ponijeti u život kao dragocjenu uspomenu djetinjstva. Vjerujem, kaže fra Željko, da ne tražim puno i nešto nemoguće.

Od srca želim svim čitateljima da s radošću u zajedništvu obitelji doživite Badnji dan i neka Vam je blagoslovljena Badnja večer.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije