Muškat otonel 2014. – najbolje hrvatsko mlado vino koje morate probati!

Podrum Štrigova u sklopu čakovečkog Agromeđimurja, koje u posljednje vrijeme u pogledu marketinga i proizvodnje vina intenzivnije prati moderne trendove, ovih dana na tržište lansira buteljirano polusuho mlado vino Muškat otonel 2014. Buteljirani Muškat otonel Podrum Štrigova premijerno predstavlja u svojoj vinoteci u Čakovcu, a posebna je i promotivna cijena od samo 25,00 kuna za butelju.

Popričali smo sa Izvršnim direktorom podruma Štrigova Mihaelom Frančićem koji je na ovu funkciju zasjeo u lipnju ove godine i odlučio zasukati rukave i potaknuti promjene odnosa prema poslu, materijalnim dobrima i što je najvažnije, prema kupcima – potrošačima njihovih vina.

– U tehnološkom smislu za ovogodišnju berbu uveli smo proces kontrolirane fermantacije, definirali tehnološke smjernice za prijem grožđa, tehnološke procedure prešanja, fermentacije, manipulacije moštem i mladim vinom. Vodimo brigu o čistoći i higijeni podruma na načelima HACCP sustava. Efikasnije i rentabilnije upravljamo svim resursima poduzeća. Promjene u Podrumu Štrigova su svakodnevne i sveobuhvatne. Formiramo tim ljudi koji će u narednom razdoblju biti spreman odoliti svim izazovima koji nastaju transformacijom Podruma Štrigova u jednu perspektivnu, profitabilnu, kupcima orijentiranu i cijenjenu vinariju – rekao nam je Frančić.

Frančić je ispričao kako Muškat otonel do sad nisu nikad buteljirali, ovo je prva godina.

– Ovo izvrsno vino pravi je dokaz da je ovogodišnja investicija u kontroliranu fermentacije itekako potrebna i opravdana. Proizveli smo odnosno kreirali vino, upravo onakvo kakvo smo i zamislili, a to bez tehnologije i naravno predanog rada naše nove enologice Marine Krnjak ne bi bilo moguće, istaknuo je Mihael Frančić.

Otonela je potrebno rano pobrati i pustiti ga da fermentira na jako niskim temperaturana jer se upravo tada naglasi njegova aromatičnost. Ne smije imati puno ostatka neprovrela šećera, tek toliko da sa upotpuni izražena aromatičnost muškatnog grožđa, lijepa svježina i voćnost, i vino postane harmonično i pitko.

Muškat otonel Podruma Štrigova u Zagrebu proglašen najboljim mladim vinom u Hrvatsoj

– Posebno nas veseli odlična reakcija na naš Muškat otonel u hrvatskoj metropoli Zagrebu, gdje je u društvu iskusnih vinskih stručnjaka, neformalno proglašen “najboljim mladim vinom u Hrvatskoj”.

Pozivamo Vas da kupite i kušate ovo mlado, odlično vino, nešto novo iz Podruma Štrigova.

Mladi Muškat otonel 2014.

Polusuhi, aromatičan, razigran i svjež. Paše ujutro, popodne, navečer i u noći. Pije se u društvu, u paru, uz čašu ili flašu. Dobro ohlađen sa praktičnim navojnim čepom, ne zatvarati dok se ne popije. Nova etiketa, nova boca, novi čep i izvrsno vino!

Pronađite Muškat otonel u vinoteci Podruma Štrigova u Čakovcu po akcijskoj cijeni od 25,00 kn!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije