Održana promocija zbirke poezije Biserke Vuković “Naše kraljevstvo”

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec prisustvovalo je u utorak, 9. prosinca 2014. godine u galeriji zgrade Scheier u Čakovcu na promociji zbirke poezije “Naše kraljestvo” međimurske autorice Biserke Vuković.

Umjetnički dio večeri obogatila je plesna skupina “Talisman” i Mirko Švenda Žiga, dok su Biserkine pjesme ljubavnog karaktera recitirali Dejan Buvač i Ksenija Mezga. Promocija članice DDICP-a Čakovec ujedno je bila i humanitarnog karaktera gdje je dio knjiga koje je izdala u vlastitoj nakladi poklonila Društvu, a sav novac prikupljen od prodaje knjiga na promociji također je odlučila donirati za humanitarnu akciju koju Društvo trenutno provodi “Kuna za kombi“.

Članovi i djelatnici Društva zahvalni su svojoj članici na prekrasnoj večeri, a ujedno i na podršci u provođenju humanitarne akcije. Spomenuta akcija pokrenuta je u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za kupnju specijaliziranog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Cilj je putem humanitarne akcije prikupiti 200.000,000 kuna kako bi se staro kombi vozilo moglo zamijeniti novijim.

Na području Međimurske županije ne postoji organizirani ni prilagođeni javni prijevoz specifičnim i povećanim potrebama osoba s invaliditetom, pa DDICP Čakovec u sklopu svoje djelatnosti pruža ovu izrazito potrebnu uslugu. Ovim putem se također i vi, dobri ljudi, pozivate da otvorite svoja srca i svojim dobrovoljnim prilogom podržite akciju “Kuna za kombi”.

Pomozite da djedica kombi, kojem su 23 godine, ode u zasluženu mirovinu i pribavi mu se dostojan nasljednik, novije kombi vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom. Svoje dobrovoljne priloge možete uplaćivati na poseban račun otvoren isključivo za provedbu ove akcije: HR 4923600001501568897, Zagrebačka banka ili u istaknute kutijice postavljene na raznim vama dostupnim mjestima: ugostiteljskim objektima, bankama, trgovinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije