Hoće li se međimurske jabuke i krumpir prodavati kao mandarine?

Kako od jeseni 2015. godine s provedbom kreće program na državnoj razini, prema kojem poljoprivrednici neće biti u mogućnosti bez adekvatne licence kupovati potrebite pesticide i umjetna gnojiva, međimurski župan Matija Posavec na 8. Kolegiju gradonačelnika i načelnika u Međimurksoj županiji ponudio je rješenje da se u suradnji s učilištima za svakog poljoprivrednika odrade programi usavršavanja i izdavanja dozvola, čija je okvirna cijena oko 600 kuna.

“Smatram da bi se trebali uključiti na način da sa po 200 kuna sufinanciraju županija, općina i grad te sam poljoprivrednik. To je jedna poruka pomoći poljoprivrednim proizvođačima”, objašnjava, svakako kao i županov apel da se po uzoru na prodaju neretvanskih mandarina pomogne i proizvođačima jabuka u Međimurju, da svoje proizvode ne bacaju, već da ih se okupi i organizira prodaja po povlaštenim cijenama ili pokuša distribuirati u prijateljske županije.

“Osim jabuke, problem je i plasman krumpira, moramo napraviti sve da zaštitimo naše proizvođače”, poručio je Posavec međimurskim gradonačelnicima i načelnicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije