Svoj novi album Mirko Švenda Žiga posvetio svakom članu obitelji

Mirko Švenda Žiga, kojeg mnogi zovu međimurski slavuj zbog njegovog osebujnog tenora, u zadnjih je nekoliko godina objavio više nego uspješne albume s pjesmama u kojima je koristio etno motive kako međimurske tako i tradicijske glazbene baštine iz cijele Hrvatske.

Radi se o albumima “Konkretno“, “Cvetno protuletje” i “Pleh, struja, žica” koji su svojom koncepcijom i Žiginom besprijekornom izvedbom pronijeli etno zvuk i kajkavštinu hvatskog sjevera u sve krajeve zemlje, a i šire. Ponukan time, te iskustvom koje je stekao na mnogobrojnim nastupima i koncertima, Žiga je odlučio snimiti album pop pjesama s određenom tematikom koja povezuje sve pjesme.

Radi se o nekim dobro znanim pjesmama, a neke ćemo imati priliku čuti po prvi put, a svih 12 (koliko ih se nalazi na albumu), pjevaju o obitelji, odnosno o pojedinom članu obitelji. Žiga je ovaj album snimio kao osobni iskaz poštovanja prema obitelji koja je za njega temelj postojanja.

Na albumu se Žiga uz štokavštinu, okušao i u čavskom dijalektu u dvije pjesme, “Pismo ćali” i “Dida moj” za koje je mentor bio Šibenčanin Toni Eterović, glazbeni producent albuma. Suradnja s Tonijem rezultirala je odličnom produkcijom, punom energije i bogatstava zvuka.

Na albumu se nalazi i sevdalinka “Tebi majko misli lete”, ali i Thompsonova “Sine moj”, Dujmićeva “Sestrice”, Dedićeva “Dida moj”, Eterovićeva “Brate moj” (koju je Žiga izveo na festivalu u Požegi), a prvi singl koji možete poslušati u radijskim programima je poznata talijanska pjesma “Mamma son tanto felice”, a za svoju je verziju Žiga napisao tekst pa se na albumu ta pjesma zove jednostavno “Mama”.

Novi album “Obiteljski album” koji je objavila je Croatia Records, sadrži i nove skladbe autora Tonija Eterovića i Marka Tomasovića koje će publika, sigurno smo, rado slušati. Svaka od pjesama pjeva o pojedinom članu obitelji, o ljudima koje najviše volimo, o onima koji su nam najdraži i koji čine naš život ljepšim. Za prvi singl s albuma, pjesmu “Mama” Žiga snima spot čiju ćemo premijeru uskoro moći vidjeti.

– Puno godina sanjao sam o tome da napravim ovakav album i sad kad se taj san ostvario, ja sam neopisivo sretan i zahvalan Bogu što mi je dao zdravlja da ga ostvarim! Vjerujem da će svi koji poštuju obitelj uživati slušajući pjesme s albuma – oglasio se porukom na Facebooku Mirko Švenda Žiga.

Pjesma s novog albuma “Moja braća” osvanula je na Youtube- Pjesma je to o moja četiri brata i meni, za koju je glazbu radio Marko Tomasović, tekst potpisuje Željko Pavičić, a aranžman Toni Eterović! Puno, puno hvala autorima! – poručuje Žiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije