Roman “Črna mati zemla” K. Novaka među 18 najboljih knjiga u 2013.

Osamnaest hrvatskih autora ove je godine dobilo pojedinačnu stimulaciju Ministarstva kulture Republike Hrvatske za najbolja književna ostvarenja u 2013. godini, među njima je i Kristian Novak, doktor znanosti, profesor kroatistike i germanistike iz Vrhovljana.

Stimulaciju koja iznosi 15.000 kuna neto dobili su Krešimir Bagić za zbirku pjesama “Plaši li te moja boja”, Mihaela Gašpar za zbirku kratkih priča “Slatkiš, duhan, britva”, Drago Hedl za roman “Donjodravska obala”, Maja Hrgović za roman “Živjet ćemo bolje”, Miljenko Jergović za roman “Rod”, Maša Kolanović za zbirku poezije “Jamerika”, Leonida Kovač za knjigu eseja “Tubingenska kutija”, Ivan Lovrenović za roman-esej “Nestali u stoljeću”, Nada Mihaljević za knjigu za djecu i mlade “Anđeo plišanih igračaka”, Kristian Novak za roman “Črna mati zemla”, Jurica Pavičić za zbirku priča “Brod u dvorištu”, Ivana Pipal za knjigu za djecu i mlade “Priča o teti Mandi”, Marko Pogačar za zbirku poezije “Crna pokrajina”, Zoran Pongrašić za knjigu za djecu i mlade “Tata i Tina”, Kristina Posilović za zbirku poezije “O vječnosti i drugim neprilikama”, Karmela Špoljarić za roman “Nije ovo Twin Peaks”, Milko Valent za roman “Umjetne suze” i Milana Vuković Runjić za roman-esej “Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima”.

Na natječaj je ove godine pristiglo 145 prijava, od toga 82 knjige proze, 31 knjiga poezije te 32 knjige za djecu i mlade. U povjerenstvu koje je odlučivalo o dobitnicima stimulacija bili su Alida Bremer, Jagna Pogačnik i Dubravka Zima. Ministarstvo je stimulacije uvelo kako bi pomoglo autorima koji su najčešće na kraju izdavačkog hranidbenog lanca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije