FOTO: Mladi iz Svetog Martina na Festivalu dječjeg folklora

>> FOTO: Mladi iz Svetog Martina na Festivalu dječjeg folklora

U sklopu tradicionalnog 12. Festivala dječjeg folklora Hrvatske u Kutini, na kojem je nastupilo 17 dječjih folklornih skupina kulturno umjetničkih društva i udruga iz cijele Republike Hrvatske te jedna skupina iz Dimitrovgrada (Bugarska) sa ukupno oko 750 sudionika, čast i obvezu da ove godine predstave Međimursku županiju, ali i Sveti Martin na Muri pripala je mladim folklorašima i tamburašima HKUU Sveti Martin.

Njih pedesetak u narodnim nošnjama nastupilo je pozornici Doma kulture te sigurno i uspješno predstavilo kulturnu i folklornu baštinu Međimurja. Zadatak nije bio nimalo lagan jer se i u toku samog tog dana trebalo prilagoditi mnogim zahtjevima nastupa i organizatora (KUD Ivančice).

Upravo stoga, treba naglasiti kako su mladi folkloraši i tamburaši opravdali dobiveni poziv te svojim nastupom nekoliko puta izmamili spontani pljesak publike. U sklopu gotovo cjelodnevnog boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji i gradu Kutini, sudionici su se upoznali sa samim gradom, posjetili jednu muzejsku postavu nekadašnjih spomenara i lutaka, bili na primanju kod gradonačelnika te dobro iskoristili vrijeme za druženje i smijeh.

Za nastup, mlade folkloraše i tamburaše pripremili su Valentina Bogdan i Stjepan Horvat. Troškove prijevoza i organizacijske poslove osigurala je Zajednica HKUU Međimurske županije, te HKUU Sveti Martin u suradnji s Općinom. Naravno, svakako treba naglasiti i dobru suradnju s roditeljima te učeničkom zadrugom “Tinček” OŠ Sveti Martin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije