MEĐIMURCI U VARNI

FOTO KUD Fijolica iz Orehovice na nezaboravnom gostovanju u Bugarskoj

Tamo su predstavljali Međimursku županiju i Republiku Hrvatsku. Svojim nastupom sve su oduševili, a poseban im je doživljaj bio kupanje u Crnom moru

U vremenu od 9. do 15. kolovoza 2018. godine KUD ‘Fijolica’ Orehovica sudjelovao je na 24. festivalu ‘Balkan Folk Fest 2018’. Festival se održao u Varni u Bugarskoj. Dojmove s nezaboravnog putovanja za naš portal donosi Petra Krčmar.

‘Boravili smo u najpoznatijem turističkom centru Bugarske – Zlatnim pjascima. Smješteni su u općini Varna i morska su prijestonica Bugarske – biser Crnog mora. Nastup KUD-a održao se 13. kolovoza, gdje smo predstavljali Međimursku županiju i naravno Republiku Hrvatsku. Predstavili smo se s dva spleta. Prikazan je izvorni i koreografirani splet međimurskih pjesama i plesova. Dobili smo diplomu i Zlatnu plaketu festivala, te oduševili publiku i druge sudionike. 

Put je započeo 8. kolovoza u kasnim večernjim satima. Usput smo razgledali Niš u Srbiji i prespavali u Dimitrovgradu, gradiću na granici s Bugraskom. Na putu prema Varni zaustavili smo se u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Sofijom nas je proveo naš bivši sumještanin Ivan Obadić, koji tamo živi i radi. Posjetili smo sve značajnije objekte. Sofija je lijep i zanimljiv grad. Nakon razgledavanja i dobre okrijepe krenuli smo dalje prema Varni. Tamo smo proveli tri prekrasna dana uz druženje, odmor, zabavu i kupanje u Crnom moru. Tih dana more je bilo poprilično valovito što je bio poseban doživljaj.

Tijekom boravka u Bugarskoj, članovi i prijatelji KUD-a, uz predstavljanje svoje tradicije, imali su priliku upoznati prošlost, kulturu, prirodne ljepote, gostoljubivost i jednostavnost bugarskog naroda. Sklopljena su nova poznanstva i uspostavljeni kontakti za suradnju i možda neka nova gostovanja. 

Na povratku iz Bugarske posjetili smo Beograd te razgledali grad. Iako umorni, posjetili smo dosta destinacija: Hram sv. Save, Kalemegdan, Kuću cvijeća i dr. Ovo putovanje bio je poseban doživljaj i za desetak naših mlađih članova. Svi smo se vratili kućama s mnogo doživljaja, događaja i puno novih informacija. Bio je to zaista prekrasan i izdašan izlet pun dojmova. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije