Međimurski tamburaši ponovo među najboljima

>> Međimurski tamburaši ponovo među najboljima

Međimurski tamburaši proteklog vikenda okitili su se novim vrijednim nagradama. Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić” Čakovec osvojio je treću nagradu na 21. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava održanom u Dugom Selu. Na tom državnom tamburaškom natjecanju , u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stipić” Čakovec pod dirigentskom palicom profesora Borisa Novaka predstavljao je Međimursku županiju kao najbolji tamburaški sastav izabran na županijskoj smotri.

Tamburaški orkestar KUU “Zvon” Mala Subotica pak je primio nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja – “Drmeš za Pendereckog” autora Ive Josipovića.

Ovo je još jedno u nizu državnih priznanja međimurskim tamburašima koji su svojim muziciranjem ponovo dokazali da su u samom vrhu tamburaške glazbe u Hrvatskoj. Inače, ove se godine za Susret prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 58 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija s više od 1000 izvođača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije