U subotu akcija skupljanja hrane i potrepština za napuštene mace

Udruga “Sklonište dobrote”, koja trenutno skrbi o 33 mačke, u subotu, 19. srpnja 2014. godine u vremenu od 10 do 15 sati u caffe baru “Baza” skupljat će hranu i pijesak za mačke, no dobrodošle su i ostale potrepštine.

Trenutno je na skrbi Udruge jako puno mačića, čije su mame mace sklonjene s ceste kako bi mogle na svijet donijeti svoje mlade u miru i sigurnosti doma volontera ili su mačići pronađeni po raznim kanalima, šumama, poljima ili jednostavno ubačeni u tuđa dvorišta, te volonteri iz Udruge mole za mokru junior hranu (vrečice, paštetice, konzervice).

Sve mačke kada dođu na skrb Udruge prolaze istu proceduru – čišćenje od vanjskih i unutarnjih nametnika, pregled kod veterinara i naravno ako je mačka bolesna – liječenje. Sve to jako puno košta, pa ćete tako svi moći ostaviti simboličnu novčanu donaciju za plaćanje veterinarskih troškova, a također donacije sredstava protiv unutarnjih i vanjskih nametnika poput ampula (Stronghold, Fyprist, Advocate..) ili tabletica (Pratel, Drontal..) su dobrodošle.

Volonteri jako paze na higijenu i zdravlje mačaka, pa bolesne odvajaju od zdravih i sve redovito čiste i dezinficiraju. Tako da ukoliko imate mogućnosti donirati sredstva za čišćenje i dezinfekciju (medicinski alkohol, plivasept, sargotan, asepsol i sl.), možete pomoći i na taj način.

Ukoliko niste u mogućnosti donirati ništa od navedenog, a imate vremena i volje – dođite upoznajte nekoliko štićenika i upoznajte se detaljnije s radom Udruge. Volonteri vas s radošću iščekuju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije