Dođite na druženje i educiranje u Klub za starije osobe u Nedelišću

Klub je mjesto gdje se osobe treće životne dobi mogu družiti, educirati, informirati i kvalitetno provesti slobodno vrijeme. Ako ste s područja općine Nedelišće, stariji od 60 godina ili ste umirovljeni, pozivaju vas da ih posjetite na adresi Maršala Tita 23, Nedelišće u radno vrijeme Kluba: ponedjeljkom od 12h do 16h, srijedom, četvrtkom i petkom od 8h do 16h.

U Klubu će vas o svemu informirati njegova voditeljica Ema Najman. Članstvo u klubu je besplatno, a omogućuje vam da koristite sve usluge kluba i da budete pravovremeno obaviješteni o nadolazećim aktivnostima. Neke od besplatnih aktivnosti koje organiziraju su individualni informatički tečaj, pilates, kartanje te novinarska sekcija u sklopu koje će se tiskati i mjesečni List za starije osoba.

U tijeku je formiranje dramske sekcije, zbora i formiranje tečaja stranog jezika. U klubu se dva puta mjesečno održavaju predavanja na temu zdravlja i prava starijih osoba. Također, možete izmjeriti krvni tlak svakim radnim danom Kluba. Otvoreni su za sve prijedloge i želje vezane uz formiranje novih aktivnosti.

U suradnji s Udrugom umirovljenika Međimurske županije, podružnica Nedelišće u prostorijama Kluba provode se i sportske aktivnosti: pikado, viseća kuglana, kartanje i streljaštvo.

Treća životna dob je zlatna dob, vrijeme ostvarivanja neostvarenih snova i ambicija. Klubovi za starije osobe nude upravo takve mogućnosti. U Klubu pronađite stručnu podršku, povjerenje, suosjećanje, spremnost na pomoć, otvorenost i toplinu.
Klub za starije osobe u Nedelišću jedan je od tri kluba u Međimurskoj županiji- druga dva su u Prelogu i Murskom Središću. Više informacija vezanih za aktivnosti klubova možete pronaći klikom ovdje.

Klubovi za starije osobe nastali su u sklopu projekta “Centar za pomoć i njegu u kući Međimurske županije”. Projekt je financirala Europska unija kroz Europski socijalni fond, a cilj projekta je povećati i pružiti kvalitetne socijalne usluge pomoći kod kuće i pridonijeti prevenciji institucionalizacije u Međimurskoj županiji.

Daljnje djelovanje Kluba za starije osobe u Nedelišću omogućeno je kroz financiranje Ministarstva socijalne politike i mladih i projekt “Klub za starije osobe”. Projekt provodi Autonomni centar – ACT u suradnji s Općinom Nedelišće i Centrom za pomoć u kući Međimurske županije, a cilj projekta je podizanje kvalitete života starijih osoba u Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije