Laboratorijske pretrage možete obaviti i za vrijeme godišnjeg

HZZO je snizio cijene za ukupno 660 oblika lijekova, a s dopunske je liste lijekova premješteno na osnovnu listu 38 oblika lijekova, koje sada osiguranici ne trebaju doplaćivati, rekla je Tatjana Prenđa Trupec, v. d, ravnateljica HZZO-a.

Na osnovnu listu uvrštena su tri nova lijeka: ustekinumab za liječenje psorijaze, romiplostim za idiopatske trombocitopenične purpure, te dolutegravir za liječenje HIV infekcija. Uvršteno je i 45 oblika generičkih paralela i dodatnih oblika postojećih lijekova na listi, te 33 nova krvna pripravka.

Na osnovnoj listi proširene su indikacije za primjenu erlotiniba za liječenje raka pluća u 2. liniji liječenja, adalimumaba za psorijazu, tocilizumaba za liječenje sistemskog juvenilnog idiopatskog artritisa i juvenilnog idiopatskog poliartritisa. Na dopunsku listu uvršteno je sedam novih lijekova.

Na snagu stupa novi način ostvarivanja prava na baterije za slušna pomagala. Baterije propisuje izabrani liječnik, isporučuju se u područnom HZZO-u, a pri preuzimanju nove tromjesečne količine baterija potrebno je vratiti iskorištene baterije kako bi bile ekološki prihvatljivo zbrinute.

Ministar Siniša Varga izrazio je nadu da će se iduće godine pravo proširiti i na odrasle. Osiguranici koji su privremeno izvan svog mjesta prebivališta i imaju pravo na uslugu primarca u mjestu boravka, sada imaju pravo i na e-recept te primarnu laboratorijsku dijagnostiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije