Studenti Učiteljskog Rektorovom nagradom dokazali izvrsnost

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač u petak je u gradskoj vijećnici primio i studente Učiteljskog fakulteta – Odsjeka u Čakovcu koji su ove godine dobili Rektorovu nagradu kojom se jednom godišnje, temeljem natječaja, nagrađuju najbolji studentski radovi znanstvenog ili stručnog sadržaja odnosno umjetnička ostvarenja.

Rektorovu nagradu primila je studentica čakovečkog Učiteljskog fakulteta Iva Prprović i to za znanstveni rad pod nazivom “Relacije percepcije vlastitih sposobnosti i afiniteta prema tjelesnoj aktivnosti s motoričkom izvedbom djece hrvatske i romske nacionalnosti” uz pomoć mentora dr.sc. Ivana Šerbetara.

Posebnu Rektorovu nagradu su pak dobile studentice kolegija Odgoj za dobrotu koji vodi mr. Goran Lapat, a koje su u sklopu kolegija djeci na odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec pomagale pri učenju i osmišljavale igre za njih kako bi im boravak u bolnici bio što ugodniji.

Gradonačelnik Kovač istaknuo je kako su ove nagrade potvrda da je Čakovec grad znanja, te sredina koja se po izvrsnosti studenata, ali i visokoškolske ustanove može mjeriti sa mnogo većim gradovima. Studenticama je zahvalio na doprinosu koje su svojim radom dale društvu i poželio im uspješan nastavak školovanja.


Djeca imaju veliki afinitet prema tjelesnoj aktivnosti, no slabije procjenjuju vlastite sposobnosti

Na prijemu su pored nagrađenih studentica bili i voditelj kolegija Odgoj za dobrotu Goran Lapat te prodekanica Učiteljskog fakulteta – Odsjek u Čakovcu doc. dr. sc. Tamara Turza Bogdan, koja je zahvaljujući se na prijemu istaknula da je ova visokoškolska ustanova obrazovala mnoge generacije studenata koji su svojim kasnijim radom itekako ostavili traga u javnom životu grada i županije.

 

Zanimljivo je da je nagrađeno istraživanje Ive Prprović, provedeno među 91 djetetom s područja Međimurja, pokazalo kako djeca imaju veliki afinitet prema tjelesnoj aktivnosti, no slabije procjenjuju vlastite sposobnosti. Veliki afinitet prema tjelesnoj aktivnosti imaju i djeca s nižom razinom motoričkih sposobnosti što može rezultirati podizanjem razine njihovih motoričkih kompetencija.

Istraživanjem je utvrđeno kako djeca hrvatske nacionalnosti imaju bolju motoričku izvedbu što ukazuje na potrebu većeg uključivanja djece romske nacionalnosti u aktivnosti koje bi potom moglo pozitivno utjecati na njihovu socijalizaciju i integraciju u društvo. Iva Prprović između ostalog je i uspješna trenerica najmlađih čakovečkih mažoretkinja, a kroz Savjet mladih čija je članica, aktivno sudjeluje u kreiranju programa za mlade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije