Trodnevna izložba ostavštine Andrije Lesingera u Atonu Nedelišće

Turistička zajednica Općine Nedelišće u sklopu 16. Međimurskog sajma poduzetništva MESAP 2014. od 13. do 15. lipnja 2014.godine, organizira popratnu izložbu Lesingerove zbirke, slika Franje Horvata iz Slakovca, drvene tiskarske preše i još mnogo zanimljivosti, a sve s ciljem promoviranja bogatih turističkih potencijala općine Nedelišće. Ulaz na izložbu je iz strane Mesapa.

Najveći dio izložbenog prostora je posvećeno prezentaciji ostavštine Andrije Lesingera. Izložba će obilovati fotografijama istraživačkog rada, biografskim zanimljivostima, ali i esksponatima koji su rezultat dugogodišnjeg preparatorskog rada Andrije Lesingera. Na izložbi će se predstaviti zbirka riba i nekoliko zanimljivih primjeraka sisavaca i ptica.

Kako bi se promovirao vrijedan rad poznatog slikara iz Slakovca, u sklopu izložbe će se izložiti nekoliko dijela Franje Horvata u tehnici ulje na platnu. Nastavno na priču koja je započeta na sajmu MESAP Libar, TZO Nedelišće će premijerno izložiti vlastitu repliku tiskare koja je nekad djelovala u Nedelišću, a nalazi se i na grbu Općine.

Za otisak će se koristiti naslovna stranica Decretuma, prve knjige na kajkavskom jeziku tiskane upravo u Nedelišću, kao i novi logotip TZO Nedelišće. Posjetitelji će moći sami napraviti svoj otisak po izboru. Uz sve navedeno, priča će se nadopuniti prezentacijom starih zanata s područja općine Nedelišće pa će se tako predstaviti bačvarija Pozvek, kovačnica Gornji Hrašćan i pletenje cekara članica udruga žena, a razvoj pčelarstva u Črečanu će prikazati OPG Šardi.

Graditeljska škola Čakovec će prezentirati radove učenika dizajna keramike. Izložba se održava za vrijeme trajanja sajma MESAP 2014. u dvorani ATON u koju se ulazi od strane MESAP-a. Radno vrijeme sajma je od petka do nedjelje od 9 do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije