Zmajarski klub “Rode”: Djeca se natjecala u puštanju papirnatih aviona

U sklopu Dana otvorenih vrata, Zmajarski klub Rode iz Preloga u subotu 7. lipnja otvorio je vrata  najmlađima, organiziravši dječje radionice kojima su prisustvovali i popularni voditelji RTL Kockice Davor Balažin i Ivan Kralj koji su snimali i sudjelovali na radionicama.

Radionicama se odazvalo 50-tak djece od 4 do 12 godina koja su se okušala u crtanju aviona, izradi modela iz drva i papira te su mogli ponešto naučiti o većim maketama aviona, a uz članove ZK “Rode” i njihove modelare mogli su naučiti upravljati motornim modelima te sudjelovati u snimanju radionica iz zraka sa kvadrokopterom.

Sudionici su se natjecali u puštanju papirnatih aviona koje su sami izradili te je voditelj Davor Balažin ujedno i član ZK “Rode” odabrao naj crtež. Natjecanje u obje kategorije bilo je podijeljeno u dvije dobne skupine. Jedna za djecu mlađu od 9 godina, a druga za djecu stariju od 9 godina. Tako su u najmlađoj skupini do 9 godina prva tri mjesta u puštanju aviona osvojile Helena Cmrečki, Lana Kovač i Nika Heđa, dok je Tena Posavec u mlađoj dobnoj skupini osvojila nagradu naj crtež.

U starijoj dobnoj skupini djece od 9 godina nagrade su osvojili Eva Petrović, Arijana Strnišćak i Dora Kovač dok je naj crtež izradio Fran Petković. Svim sudionicima je tvrtka Leo modeli poklonila drvene modele koje su izradili, a oni spretnije ruke u bacanju papirnatih aviona i crtanju dobili su vrijedne nagrade za koje se pobrinuo Bat iz Čakovca koji je dao vrijedne poklon bonove te Grad Prelog i ZK “Rode”.

Na kraju smo pitali za dojmove organizatora pa nam je tajnica ZK “Rode” Lidija Kramar rekla: “Svi smo se dobro zabavili na svježem zraku, sigurna sam da su se djeca i ponešto naučila te da smo ih uspjeli animirati za naš klub i zrakoplovstvo te se nadamo da će ovakve radionice postati tradicionalne u našem klubu.”

Pozivaju sve sudionike i one koji žele vidjeti kako je to izgledalo na dječjim radionicama da prate njihovu web stranicu, a svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji od srca zahvaljuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije