Započinju Dani grada Čakovca: Evo kako će slaviti međimurska metropola

– Uloženo je puno truda kako bi se grad Čakovec oživio te kako bi svatko od sugrađana za sebe pronašao neki zanimljiv sadržaj uz Dane grada. Nadam se kako ćemo se uz brojne goste iz susjednih regija svi zajedno družiti i na koncertu Crvene jabuke u subotu, 31. svibnja na Trgu Republike.

Zaista se nadam da će svatko ove godine pronaći nešto za sebe i da ćemo svi zajedno proslaviti Dan grada koji nije samo dan Gradske uprave već svih naših sugrađana – rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač predstavljajući raznolik program.

>>> Program pogledajte klikom ovdje (PDF)

Program započinje danas (srijeda), 28. svibnja u 18 sati Utrkom grada Čakovca kroz Ulicu kralja Tomislava, Trg Republike i Perivoj Zrinskih. Sama svečanost povodom Dana grada održat će se u Centru za kulturu na sam Dan grada, 29. svibnja s početkom u 14 sati. Kovač je najavio da je svoj dolazak potvrdio hrvatski premijer Zoran Milanović, ali i nekoliko ministara. Među brojnim uzvanicima biti će i strane delegacije gradova prijatelja poput Nagykanizse, Plonska, Schramberga i Kiryat Tivona.

Među raznovrsnim programima za sve uzraste gradonačelnik je istaknuo Festival međimurske kuhinje, humanitarnu manifestaciju koja će se održavati u atriju Soho bara, a prikupljena sredstva utrošit će se za kupnju neurofeedback uređaja za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. Također, u petak 30. svibnja šest ekipa (političari, mediji, glumci, policija, gospodarstvenici i Grad) sudjelovat će na humanitarnom malonogometnom turniru na sportskim terenima SRC Mladost.

U subotu će se održati Rafting kup Mura – natjecateljska i ekološka akcija. U centru grada održavat će se od 10 do 13 sati roštiljada gdje ćete moći kupiti ćevape, pljeskavice i pive po 10 kuna. Također se održava međunarodna smotra prilikom obilježavanja 20 godina Čakovečkih mažoretkinja. Tijekom cijelog programa obilježavanja Dana grada u Ulici kralja Tomislava održavat će se jedna novina – festival cvijeća pod nazivom Čakovec u cvijeću.

Sve je to samo dio bogatog programa koji će uključivati razne radionice za djecu, izložbe, sportska natjecanja i glazbene nastupe.

Cijeli program po danima pogledajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije