Ovaj moćan trokotač djelo je ruku Čakovčana Branka i Vanje

Zvuk motora sličan je onom koji dopire iz automobila koji je Vin Diesel gonio u “Brzima i žestokima”. Izgled? Pa, kombinacija vozila kojim Mel Gibson lovi zlikovce u “Mad Maxu” i nečega što bi možda vozio i Batman. Uglavnom, trokotač izgleda i zvuči moćno, a nastao je u – Međimurju. Cestovna atrakcija zove se trike V8 K&V.

Iza slova “K” krije se Branko Vujnović, a “V” je Vanja Vejzagić, obojica Čakovčani, gotovo susjedi, koje je povezala strast za motorima. Nakon četiri godine rada, iz garaže u kojoj nema struje, pa se sve radi ručno, na svjetlo dana izašlo je vozilo kakvo još nije viđeno. Ručni rad.

– Trike je dug 392 centimetra, a širok 198. Težaj je oko tone – kaže Vejzagić, doktor ekonomskih znanosti i predavač na fakultetu. Prva vožnja bila je ludilo. – Osjećaj kad sjedneš na njega je nevjerojatan jer se voziš na nečemu što je aposlutno drukčije od bilo čega na čemu si se dosad vozio – kaže.

On i Branko, učitelj tehničke kulture, 2010. odlučili su krenuti u avanturu. Počeli su s potragom za američkim V8 motorom. Pronašli su ga u Velikoj Gorici. I to, ni manje ni više, nego u Fordu koji je korišten u pljački banke u Zagrebu. Pljačkaši su pokušali, kao u filmu, projuriti ispred vlaka, no nisu imali sreće, pa ih je “pokupio”. Slupani Ford je završio na javnoj dražbi. Iz njega je čakovečki dvojac uzeo V8 motor. Dijelove za “trike” kupovali su po trgovinama.

Ima čeličnu konstrukciju. Kad je vozilo bilo u nastajanju, promatrači su znali pitati rade li to možda haubicu. Motor je naprijed, ima preko 170 konja. Mjenjač je automatski. Stražnji ovjes je od Opel omege, a prednji je ručni rad. Blatobrani su poseban dizajn, izrađeni tako da izgledaju kao štitnici za ramena na viteškim oklopima. Cijeli je crn, mat.

Tako je želio kupac. U biti, dizajn je napravljen tako da se sa šiljastim kutevima trokuta dobije na agresivnosti izgleda. Dvojac planira nastaviti izrađivati takva vozila. – Namijenjena su ljudima koji laganini uživaju u vožnji – kažu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije